Go to Top

Trgovina na drobno – kolikšen upad je Slovenija zabeležila v maju?

Trgovina na drobno je v mesecu maju v Sloveniji zabeležila največji upad med vsemi državami Evropske Unije. Tako je trgovina na drobno v maju upadla za 5,3 odstotka. Koliko pa je trgovina na drobno upadla drugje po Evropi?

Vas zanima ustanovitev podjetja? V podjetju Data vam lahko pomagamo ustanoviti podjetje popolnoma brezplačno! Pokličite telefonsko številko 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije podjetja!

Izračunajte svojo plačo!

Trgovina na drobno – kaj vse spada pod ta pojem?

Trgovina na drobno predstavlja poslovno dejavnost nakupovanja blaga in njegove nadaljnje prodaje končnim potrošnikom. Trgovina na drobno upravlja z različnim blagom, a najpogostejši produkti so prehrambni izdelki, pijače ali tobačni izdelki. Najpogostejše oblike trgovin na drobno so veleblagovnice in supermarketi.

Trgovci na drobno pa morajo za opravljanje dejavnosti tudi izpolnjevati določene pogoje. Med drugim morajo izpolnjevati minimalne tehnične in prostorske pogoje, voditi evidence o trgovskem blagu in imeti ustrezno določen obratovalni čas.

Ustanovite podjetje na Dati!

pravno svetovanje

Koliko so letos zrasli socialni transferji?

Trgovina na drobno – do kolikšnega padca je prišlo v Evropski Uniji?

Trgovina na drobno v celotnem evrskem območju v mesecu maju ni videla sprememb v obsegu. V Evropski Uniji pa je trgovina na drobno padla za 0,1 odstotka. V medletni primerjavi pa je trgovina na drobno v Evropski Uniji padla za 3 odstotke. Med vsemi državami Evropske Unije pa je Slovenija zabeležila največji padec prodaje – kot omenjeno, je trgovina na drobno v mesecu maju padla za 5,3 odstotka.

Kako odpreti s.p.?

Trgovina na drobno – kakšne padce so zabeležile posamezne države?

Med državami, ki so v mesecu maju poleg Slovenije zabeležile največji upad trgovine na drobno sta Poljska in Luksemburg. Tam so zabeležile 4,5-odstotni in 3,7-odstotni padec. V medletni primerjavi pa je Slovenija tudi na prvem mestu – v primerjavi z lanskim letom je trgovina na drobno padla za 13,4 odstotka.

So pa v nekaterih državah Evropske Unije zabeležili tudi rast obsega prodaje v trgovinah drobno. Največjo rast so zabeležile sledeče države:

  • Romunija (+3,3 %);
  • Portugalska (+3,2 %);
  • Švedska (+1,6 %).

Vas zanima ustanovitev s.p. ali d.o.o.? Obrnite se na podjetje Data! Pišite nam na data@data.si ali pa pokličite telefonsko številko 01/600-1530 in se naročite na termin registracije podjetja.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja