Go to Top

Študentski boni bodo letos na voljo tudi čez poletje!

Študentski boni oz. subvencija za prehrano študentov

Študentski boni za prehrano bodo študentkam in študentom na voljo tudi med 15. julijem in 15. avgustom. Spremenjen je tudi časovni interval, od kdaj do kdaj se lahko študentski boni koristijo. Kaj se je še spremenilo?

Ustanovite podjetje na Dati! Pokličite 01/600-1530 ali pišite na [email protected]!

Nekaj sprememb glede študentske prehrane

Študentski boni so seveda pomembna tema tudi za vse podjetnike oz. podjetja, ki opravljajo gostinsko dejavnost in nudijo subvencionirano prehrano študentom. V začetku aprila so v državnem zboru potrdili predlog Zakona za urejanje položaja študentov, s katerim je prišlo do nekaterih sprememb glede študentske prehrane. Zakon je začel veljati s 5. majem letos.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Regres 2022, koliko in do kdaj?

Študentski boni tudi poleti, podaljšan tudi čas koriščenja

Kot že omenjeno, se bodo lahko študentski boni koristili med 15. julijem in 15. avgustom. S tem so študenti zadovoljni, saj so že nekaj časa opozarjali, da tudi v poletnih mesecih opravljajo študentska dela, kjer malica ni zagotovljena. Prav tako pa je podaljšan tudi čas koriščenja študentskih bonov. Če je do nedavnega veljalo, da se lahko študentski boni koristijo med 8. in 21. uro, po novem temu ni več tako. Zdaj je to mogoče med 7. in 22. uro.

Preberite tudi – Bruto plača je znana, kako dobimo neto plačo?

Študentski boni – s 2023 bo subvencija višja

S 1.1.2023 se bo povišal tudi znesek subvencije. Z 2,82 evra na 3,50 evra na obrok. A bolj pomembno je to, kakšna je maksimalna cena obroka. Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) zagovarja stališče, da se sočasno povečata višina subvencije in maksimalna vrednost obroka. Po novem se lahko študentski boni koristijo zgolj s študentsko izkaznico, kar prej v zakonu ni bilo dovolj natančno definirano (prej je bilo v zakonu zapisano »osebnega dokumenta s fotografijo na vpogled«). Mimogrede, z našim kalkulatorjem lahko opravite tudi informativni izračun za študentsko delo.

Ostanite na tekočem: prijavite se tudi na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja