Go to Top

Število registracij podjetij – na DATA točki januarja in februarja živahno!

Število registracij podjetij v prvih dveh mesecih leta na DATA točki je v porastu. Katere dejavnosti so bile najbolj “popularne”?

Kdaj bo izplačilo dohodnine 2022?

Veliko registracij tako d.o.o. kot s.p.

Podjetniki, ki so se želeli registrirati v začetku leta, so na postopek registracije podjetja prišli že v mesecu decembru in za datum vpisa v register izbrali prvi dan novega leta. Trend obiska DATA točke, se je nadaljeval tudi v mesecu januarju, ko beležimo večje število registracij podjetij, tistih, ki ustanavljajo družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Vendar tudi samostojni podjetniki ne zaostajajo. Več kot konec lanskega leta je ustanovitev rednega s.p., to je s.p. v katerem se podjetniki samozaposlijo in torej prispevke za socialno zavarovanje plačujejo zase iz naslova poslovanja s.p. Če je tudi v vašem načrtu ustanovitev podjetja, nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si ter si rezervirate termin za odprtje s.p. ali d.o.o.!

Veste, kakšen regres vas čaka v 2023?

Število registracij podjetij in ustanovitev d.o.o.

Če pobliže pogledamo strukturo d.o.o., ki so jih družbeniki ustanovili v prvih dveh mesecih na DATA točki prevladujejo večosebne družbe. Družbeniki, tako domači kot tisti iz tujine, največkrat registrirajo d.o.o. v gradbeni dejavnosti, v dejavnosti transporta, spletni trgovini, svetovalnih storitvah in trgovini. Med domačimi ustanovitelji prevladujejo posamezniki, ki d.o.o. registrirajo za opravljanje dejavnosti spletne prodaje, IT storitve, inženirske dejavnosti … Seveda je zadnjih nekaj let aktualno gradbeno področje, kjer referenti DATA točke opažamo večje število registracij podjetij, ki se področja lotijo z investicijo v nakup zemljišča, kjer nato gradijo nepremičnino namenjeno oddaji ali prodaji strankam.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

 Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Število registracij podjetij in ustanovitev s.p.

Samostojni podjetniki, ki se odločijo za ustanovitev s.p. na DATA točki, se pred postopkom registracije radi udeležijo predavanja z naslovom Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja, kjer se informirajo o postopkih, ki jih čakajo na registraciji. Od udeležbe na brezplačnem seminarju do same registracije s.p. potem ni več daleč. Število registracij podjetij, torej s.p. je večje kot na začetku lanskega leta. Tudi bolj pestra struktura podjetnikov pride na DATA točko v smislu, da registrirajo različne dejavnosti, s katerimi se bodo ukvarjali kot podjetniki. Prevladujejo storitvene dejavnosti (poslovne storitve in osebne storitve), spletna prodaja, spletni marketing, gradbeništvo, trgovina in umetniške storitve.

 Preberite tudi – Dnevnice 2023 – koliko znašajo po novem?

Število registracij podjetij na DATA točki v lanskem letu

Vajeni smo, da na začetku leta naredimo inventuro preteklega leta, ki je hkrati neka napoved, kaj se bo na področju registracije podjetij dogajalo v tekočem letu. V lanskem letu smo referenti DATA točke za naše stranke opravili skoraj 2.300 postopkov. Število registracij podjetij (ustanovitev s.p., popoldanski s.p., odprtje d.o.o.) predstavlja četrtino vseh opravljenih postopkov v lanskem letu.

Če razmišljate o vstopu v podjetništvo in je bila to vaša novoletna zaobljuba, potem smo pravi naslov za vas. Podjetniški svetovalci podjetja DATA bomo poskrbeli, da boste v podjetništvo vstopili dobro informirani in pripravljeni na izzive. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01/600-1530 in se naročite na svetovanje in postopek registracije podjetja.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja