Go to Top

Ste za frizerski salon?

Ste že kdaj razmišljali, da bi imeli frizerski salon? Veliko ljudi v svoji mladosti namreč sanja o poklicu frizerja, a se na koncu njihova poklicna pot razplete drugače. Pri nekaterih pa želja biti v stiku z ljudmi in obenem biti kreativen in ustrežljiv ostane. Zato kdaj pa kdaj poskrbijo za novo pričesko prijatelja, skodrajo lase svoji mami, uredijo brke svojemu dedku.  Zakaj pa ne bi svojega hobija izkoristili za dodaten zaslužek?

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Svoj hobi lahko spremenite v odličen posel!

Več informacij

Frizerske storitve vključujejo nego in umivanje las, modno striženje, česanje, barvanje, kodranje, ravnanje las … Frizerji lahko opravljajo tudi druge storitve, kot so britje, oblikovanje in prirezovanje brade, oblikovanje obrvi. Strankam pogosto svetujejo o uporabi lasne kozmetike in jim v svojih salonih nudijo dodatne storitve, denimo manikuro in pedikuro, nego obraza, ličenje, morda celo masažo ali uživanje v “SPA centru”. Tako lahko ljudje dobijo vse na enem mestu.

Prijava na izobraževanje

Za opravljanje frizerskih storitev morate najprej ustrezno registrirati dejavnost. Ta se v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) uvršča pod številko 96.021. Če se odločite za omenjene dopolnilne aktivnosti, morate seveda poskrbeti tudi za registracijo ustreznih dodatnih dejavnosti.

Ko se boste odločali za registracijo podjetja ali samostojne dejavnosti, vam bodo pri izbiri prave dejavnosti pomagali tudi naši svetovalci na točki VEM. Ves postopek registracije je brezplačen, hiter in enostaven, pri njem pa vam pomagajo naš referent na točki VEM. Svoj termin si lahko rezervirate na 01 600 1530 ali preko elektronske pošte [email protected].

Obrtno dovoljenje

Če želite opravljati frizersko dejavnost, morate zaprositi tudi za obrtno dovoljenje. Dobite ga lahko samo, če imate ustrezno izobrazbo. V tem primeru je zahtevana srednja poklicna izobrazba (končana frizerska šola).  

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na [email protected]!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Prijava na izobraževanje

Vloga za pridobitev obrtnega dovoljenja se vloži šele po tem, ko zastopnik družbe ali samostojni podjetnik že odpre podjetje ali registrira opravljanje dejavnosti. To lahko naredi na tri načine:

  • na Datini točki VEM,
  • prek portala e-VEM,
  • pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije oziroma pri območni obrtno-podjetniški zbornici, kjer je sedež poslovnega subjekta.

Strošek pridobitve dovoljenja znaša 111 evrov. Vlagatelj običajno dovoljenje prejme v tednu dni.

Več o obrtnem dovoljenju in drugih dejavnostih, pri katerih je prav tako obvezno, preberite tukaj.

Poslovni prostor oziroma frizerski salon

Frizerska dejavnost se lahko opravlja le v ustreznem poslovnem prostoru. Ta mora ustrezati minimalnim zdravstveno-higienskim in tehničnim pogojem (Pravilnik o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje dejavnosti higienske nege in drugih podobnih dejavnosti).

Prijava na izobraževanje

frizerski salon

Velikost in opremljenost prostora morata omogočati učinkovito čiščenje in razkuževanje, učinkovito naravno in umetno prezračevanje in primerno osvetlitev. Poleg tega morajo biti površine, na katerih se pripravljajo barve in drugi proizvodi, odporne proti kemikalijam. V frizerskem salonu mora biti zagotovljena oskrba s toplo in hladno vodo ter poskrbljeno za ustrezno zbiranje odpadkov.

Nosilec dejavnosti mora v salonu zagotoviti sanitarije, namenjene tako vzdrževanju njegove osebne higiene kot tudi uporabnikom. V salonu mora biti tudi komplet za prvo pomoč.

Da bi frizer delo opravljal na terenu oziroma po domovih svojih strank, je dovoljeno le izjemoma. In sicer v primerih, ko stranke zaradi telesne prizadetosti ali duševne motne ali drugih razlogov ne morejo priti v frizerski salon. Kljub temu pa frizerske dejavnosti na terenu ni mogoče registrirati.

Kakšne so zahteve pri opremi in pripomočkih?

Oprema, pribor in pripomočki, ki jih uporablja frizer, morajo prav tako ustrezati določenim zdravstvenim in tehničnim pogojem. Oprema mora biti tehnično brezhibna, redno vzdrževana in seveda čista. Frizerji morajo strankam zagotoviti čiste brisače, ogrinjala pa se lahko uporabljajo večkrat. Vendar se mora rob ogrinjala, ki pride v dotik z vratom, pri vsakokratni uporabi zaščititi z novim, mehkim papirnatim trakom.

Prijava na izobraževanje

V frizerskem salonu mora biti na vidnem mestu obvestilo, napisano z velikimi tiskanimi črkami, z informacijami o zdravstvenih tveganjih in omejitvah pri izvajanju nege oseb, ki imajo nalezljivo okužbo kože, nohtov ali zajedavce na koži ali lasišču. Ustrezno pa morajo biti označeni tudi vsi kozmetični proizvodi, ki so v uporabi.

Preberite tudi:

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja