Go to Top

Kako poteka sprememba imena podjetja?

Sprememba imena podjetja je precej pogost pomislek med podjetniki, ki so se zaradi takšnih in drugačnih razlogov odločili, da spremenijo ime svojega podjetja. Pri tem se (upravičeno) porajajo vprašanja, kakšen je postopek spremembe in koliko časa traja, kakopak pa so vedno v igri tudi stroški. Kako izbrati ime podjetja?

O tem, kako poteka sprememba imena podjetja lahko povprašate tudi naše VEM referente ter si rezervirate brezplačen termin na naši VEM točki!

Pravni nasvet

Sprememba imena podjetja – postopek je preprost

Sprememba imena podjetja mora biti opravljena s strani družbenika podjetja oziroma enega od družbenikov, če jih je več, na VEM točki. Sam postopek je brezplačen in traja le nekaj minut. Na postopek mora, v primeru, da je družbenikov več, družbenik prinesti osebni dokument in podpisan sklep družbenikov, da se spreminja ime firme. Seveda so na sklepu družbenikov lastnoročni podpisi le-teh.

Pri postopku na Vem točki referent podjetniku pripravi čistopis Družbene pogodbe (ali Akta o ustanovitvi, če je družbenik ena oseba), ki ga družbenik podpiše. Sklep o spremembi imena podjetja se pri eno-osebni družbi vpiše v elektronsko knjigo sklepov, pri večosebni družbi pa ni elektronske knjige sklepov, ampak se pripravijo ustrezni pisni dokumenti, sklepi, ki jih podpiše družbenik, ki opravlja postopek na VEM točki.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Čistopis akta o ustanovitvi oziroma družbene pogodbe referent po elektronski poti pošlje na registrsko sodišče. Sklep sodišča o spremembi imena podjetja podjetnik prejme v nekaj dneh na naslov podjetja.

Kako poteka sprememba imena podjetja?Ko je sprememba imena podjetja izvršena, mora to spremembo podjetnik obvestiti svoje poslovne partnerje, računovodski servis, davčno upravo, skratka vse institucije, ki so kakorkoli povezane s poslovanjem podjetja. To lahko stori preko elektronske pošte, kamor v priponki pripne izpis iz matičnega registra Ajpes. Poslovni partnerji na tak način vidijo, da je bila sprememba imena podjetja uradno potrjena s strani registrskega organa.

Pomembno!

Postopek spremembe imena firme lahko referenti VEM točke opravijo le za podjetja, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

a) Enoosebne družbe, ki imajo odprto e-knjigo sklepov.

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

E-knjgo sklepov lahko družbenik eno-osebne družbe, ki je bila ustanovljena pred letom 2008 in posluje s tiskano knjigo sklepov, odpre pri notarju. Cena storitve je približno 28,00 evrov.

b) Več osebne družbe, ki imajo družbeno pogodbo v VEM obliki.

V kolikor želite po registraciji podjetja spremeniti ime firme, to lahko opravite na naši Vem točki DATA.

Potrebujete pravni nasvet o tem kako poteka sprememba imena podjetja? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja