Go to Top

Spletna banka bo pričela zaračunavati negativne obresti na računu!

Spletna banka N26 bo pričela zaračunavati negativne obresti na računu! Spletna banka je priročno orodje za globalno poslovanje in izgleda, da se tega spletna banka N26 tudi zaveda. Od 1. novembra bo namreč komitentom pričela zaračunavati negativne obresti oz. ležarine.

Informativni izračun plače

Kako dobro poznate področje poslovanja in odpiranja podjetja? Pri nas lahko glede teh področij izveste vse potrebno. Ali veste, da mora imeti vsako podjetje, vsaj en bančni račun, preko katerega plačuje in prejema denarna sredstva za posle, ki jih opravlja? To je eno izmed dejstev poslovanja, ki vam jih lahko objasni naš računovodja. Pri nas lahko podjetje brezplačno odprete, na voljo pa vam so vam tudi naša računovodska, pravna ali davčna svetovanja, ki vam bodo omogočila uspešno poslovanje. Pišite nam na data@data.si.

BRUTO NETO PLAČA

Spletna banka N26 bo pričela z ležarinami- a ne za vse!

S prvim novembrom bo spletna banka pričela zaračunavati negativne obresti končnim kupcem na deponirane vsote – a le za večje vsote. Negativne obresti bodo zaračunane le na deponirane vsote, ki bodo višje od 50.000 evrov.

Spletna banka razlaga, da gre za prenos stroškov, ki jih banki zaračunava Evropska Centralna Banka za depozite. Ta strošek je približno 0,5 odstotna negativna obrestna mera. Ta strošek bodo zaračunavali končnim kupcem, ki bodo imeli na banki večjo bilančno vsoto od 50.000 evrov.

Dovoljenje za delo in bivanje v Sloveniji

Negativno obrestno mero bodo uvedle tudi druge banke

Tudi druge (irske) banke napovedujejo postopno uvajanje negativne obrestne mere z namenom vzdrževanjem dolgoročne dobičkonosnosti njihovega poslovnega modela. Druge banke, ki za zdaj zavračajo koncept, pa obljubljajo maksimalni znesek, ki ga bodo končni kupci lahko hranili na njihovem varčevalnem računu.

Pravni nasvet

Račun v tujini ali v tuji spletni banki je potrebno prijaviti FURS-u! Sicer sledijo globe!

V kolikor vam spletna banka odpre račun, ali izvedete kakšno vsebinsko spremembo podatkov računa (npr. datum zaprtja računa v tujini, ipd.), morate to seveda javiti Finančni upravi RS (FURS-u). To lahko storite elektronsko preko portala eDavki ali na posebej predpisanem obrazcu (DR-03 ali DR-04) osebno ali po pošti na katerem koli finančnem uradu (razen Posebnem finančnem uradu in Generalnem finančnem uradu).

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja