Go to Top

Soglasje lastnika objekta – ali ga potrebuje tudi popoldanski s.p.?

Soglasje latnika objekta je zahtevano ob odprtju s.p. oz. registraciji d.o.o., če bodoči s.p. ali družbenik ni sam lastnik objekta, kjer bo poslovni naslov podjetja. Kaj pa, ko gre za popoldanski s.p.? Je soglasje lastnika objekta tudi zahtevano? Imate pred ustanovitvijo podjetja še kakšne dileme? Pokličite naše podjetniške svetovalce ter se dogovorite za termin svetovanja! Na telefonski številki 01 600 1530 ali preko data@data.si pa lahko rezervirate tudi termin za registracijo podjetja!

Brezplačno registrirajte podjetje

Ali popoldanski s.p. potrebuje soglasje lastnika objekta?

Soglasje lastnika objekta za poslovni naslov podjetja potrebuje vsak podjetnik. Tudi popoldanski s.p. (pogovorno “popoldanc“), ki naslov svojega podjetja določi na objektu ali stanovanju, katerega sam ni lastnik ali vsaj solastnik. Kako popoldanski s.p. pripravi obrazec, da je ustrezen za oddajo na registrski organ? Podjetnik izroči obrazec (izjava lastnika objekta v skladu s tretjim odstavkom 74. člena Zakona o gospodarskih družbah – ZGD-1) lastniku objekta. Lastnik obrazec izpolni, ga podpiše, nato pa svoj podpis na izjavi overi pri notarju ali na upravni enoti. Lahko pa tudi osebno skupaj s podjetnikom na DATA točki, kjer se bo registriral popoldanski s.p.

Izračunajte si plačo

Boste normiranec?

Katera so pogosta vprašanja, ki jih zastavljate, ko gre za soglasje lastnika objekta?

Svetovalci podjetja DATA pogosto odgovarjamo na vprašanja bodočih podjetnikov, ki so povezana z izjavo lastnika objekta (soglasje lastnika objekta). »Imam stalni naslov na lokaciji, kjer bo poslovni naslov mojega s.p. Ali potrebujem na postopku registracije izjavo lastnika objekta?« Pri izjavi lastnika objekta ne gre za stalno ali začasno bivanje, gre za lastništvo. Lastnik stanovanja ali hiše z izjavo poda soglasje, da bo podjetnik prejemal pošto na naslov objekta, katerega on je lastnik. »Z lastnikom objekta se ne moreva terminsko uskladiti za obisk DATA točke. Lahko lastnik naslova izjavo uredi naknadno?« Lahko. Referenti DATA točke smo prilagodljivi in pridemo naproti podjetniku pri postopkih, ki so povezani z registracijo s.p.

Prispevki za popoldanski s.p.

Načrtujete odprtje popoldanskega s.p.? Imate pred tem vprašanja? Z odgovori vam lahko pomagajo svetovalci podjetja DATA. Pišete nam lahko na data@data.si ali pokličete na 01 600 1530.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja