Go to Top

Sklep skupščine družbenikov – pomemben dokument pri d.o.o.

Sklep skupščine družbenikov več-osebne d.o.o. je potreben pri postopku spreminjanju podatkov d.o.o., ki ga na DATA točki opravi zastopnik-poslovodna oseba družbe. Običajno je prav sklep skupščine družbenikov manjkajoči dokument, ki onemogoča, da bi bil postopek spremembe hiter in enostaven. Kako lahko opravimo spremembo podatkov družbe na DATA točki? Kaj potrebujemo na postopku? Kdo mora priti na postopek? Kakšna je cena postopka? To so najbolj pogosta vprašanja, ki jih dobimo referenti DATA točke s strani družbenikov več-osebne družbe.

Ste pred tem, da registrirate več-osebni d.o.o.? Nič lažjega. Za termin brezplačne registracije nas pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si. Na teh kontaktih smo vam na voljo tudi, če želite odpreti tudi druge oblike podjetja.

Odprite podjetje hitro in enostavno!

Sklep skupščine družbenikov – tipska družbena pogodba

Da lahko družbeniki opravijo spremembo podatkov družbe na DATA točki, mora biti izpolnjen pogoj, da je njihova družbena pogodba pripravljena v VEM-obliki. To pomeni, da so postopek registracije več-osebne družbe opravili na DATA točki. Registracija več-osebne družbe na DATA točki hkrati pomeni, da so se družbeniki odločili za tipsko družbeno pogodbo, ki ne vsebuje oziroma določa posebnih razmerij med družbeniki. Določa splošna razmerja, ki so navedena v Zakonu o gospodarskih družbah (ZGD-1).

Uporabite naš kalkulator za izračun plače!

Zanesljiv računovodski servis

Sklep skupščine družbenikov – kdaj ga je potrebno pripraviti?

Če družbeniki več-osebne družbe želijo v svoji družbi spremeniti:

  1. Ime firme
  2. Sedež firme
  3. Dejavnosti firme

… morajo najprej pripraviti sklep skupščine družbenikov, ki vsebuje spremembo, ki jo družbeniki želijo opraviti v podjetju. Sklep skupščine družbeniki pripravijo kot wordov dokument, zapišejo, kaj so na skupščini sprejeli, navedejo datum skupščine in se vsi podpišejo na dokument. Sklep skupščine družbenikov na postopek spremembe podatkov podjetja, na DATA točko prinese poslovodja-zastopnik družbe, ki bo skupaj z referentom DATA točke, opravil postopek in podpisal dokument.

Prispevki za popoldanski s.p. 2023

Sklep skupščine družbenikov – vodimo vas skozi postopek registracije

Referenti DATA točke imamo veliko izkušenj s postopki registracij podjetij, tudi s pripravo dokumentov za registracijo več-osebne družbe. Če ste tik pred tem, da nas pokličete za termin registracije, potem ne pozabite na postopek na DATA točko prinesti veljaven osebni dokument in po potrebi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov družbe, če nihče med vami družbeniki ni lastnik ali vsaj solastnik objekta, kjer bo poslovni naslov družbe.

Vse o normirancih!

Sklep skupščine družbenikov – pomoč pri pripravi nudi naša pravna služba

Družbeniki! Pred prihodom na postopek registracije, smo vam za podrobne informacije, usmeritve in predloge glede ustanovitve več-osebne d.o.o., na voljo podjetniški svetovalci podjetja DATA. Znamo vam pomagati tudi še po registraciji družbe. Če boste delali spremembe podatkov družbe in boste v zadregi s pripravo dokumentov, kot je na primer sklep skupščine družbenikov, so vam na voljo svetovalci naše pravne službe. Pišite jim na data@data.si ali jih pokličite na 01/600-1530. Znali vam bodo pomagati.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja