Go to Top

Regulacija cen kurilnega olja je od danes v veljavi!

Regulacija cen kurilnega olja

Regulacija cen kurilnega olja je začenja veljati s 13. septembrom 2022. Vlada je namreč sprejela uredbo. To je ponovna regulacija cen kurilnega olja. Te so bile namreč regulirane že od novembra 2021 do sredine maja 2022.

Ustanovitev podjetja – DATA točka je odgovor! Pokličite 01/600-1530!

Regulacija cen kurilnega olja naslednji ukrep proti energetski draginji

Na enak način kot pri 95-oktanskem bencinu ter dizelskem gorivu, so s 13. septembrom regulirane cene ekstra lahkega kurilnega olja. Najvišja dovoljena marža je omejena na osem centov na liter. Vlada je prejšnji teden sprejela Uredbo o spremembah Uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatih. Regulacija cen kurilnega olja velja od 13. septembra. Cena kurilnega olja je po novem izračunana na podlagi modelske cene po formuli, ki je določena v uredbi.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se ga izplača?

Regulacija cen kurilnega olja bila v veljavi od lanskega novembra do maja letos

Kot že omenjeno je bila regulacija cen kurilnega olja v veljavi že od lanskega novembra do letošnjega maja. Ob začetku regulacije (lani novembra) je bila cen okrog evra za liter. Vmes je tudi padla po en evro. Ob koncu regulacije pa je začela naraščati. Dosegla je tudi že 1,64 evra na liter. Najvišja dovoljena drobnoprodajna cena kurilnega olja od danes naprej je 1,366 evra na liter.

 Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Znižana tudi še ena dajatev, cenejša bencin in dizel

Ne le regulacija cen kurilnega olja, sprejeta je bila še ena odločitev za znižanje maloprodajne cene naftnih derivatov. Odpravljena je tudi dajatev za obremenjevanje okolja z emisijo ogljikovega dioksida. Z 2. avgustom letos je namreč vlada odpravila junija sprejeto začasno ukinitev plačevanja okoljske dajatve za obremenjevanje okolja z emisijo ogljikovega dioksida. Zdaj je ukinitev ponovno uvedena. To pomeni, da se znova ukinja obveznost plačila te dajatve za dizelsko gorivo, motorni bencin, kurilno olje in zemeljski plin. Z današnjim dnem sta se pocenila tudi bencin in dizel. Do ponedeljka, 26.9.2022 bo liter dizla stal 1,683 evra, liter 95-oktanskega bencina pa 1,354 evra.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja