Go to Top

Cena goriv bo za 1 leto oblikovana po tej formuli

Cena goriv bo ponovno regulirana z vladnim ukrepom – ta bo veljal 1 leto!

Cena goriv je z novo vladno uredbo, ki bo prešla v veljavo v torek 21.6.2022, regulirana za celo leto. Med tem pa cena goriv na bencinskih servisih na površinah avtocest ne bodo podvržena regulaciji. Boste zaradi draginje elektrike in pogonskih goriv za naslednji tank ponovno morali stali v vrsti? Mimogrede, v podjetju Data imamo tudi odlične davčne strokovnjake, ki vam lahko pomagajo razrešiti vse vaše davčne dileme. Za termin plačljivega davčnega svetovanja lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Ustanovite d.o.o. ali s.p. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Cena goriv regulirana po mehanizmu – vsakih 14 dni!

Maloprodajna cena goriv se bo prilagajala na vsake dva tedna po modelu, kjer je vlada omejila maržo trgovcev. Tako bo, ravno za čas letnih dopustov, od 21. junijem. do 17. avgusta 2022 marža trgovcev omejena na 0,0591 evra/liter za dizel in 0,0607 evra/liter neosvinčenega motornega bencina. Po sredini avgusta pa se bo dizel prodajal z maržo, ki ne bo smela biti višja od 0,0607 evra/liter za NMB-95 ter 0,0983 evra/liter pri dizlu.

Cena goriv bo vsake 14 dni posodobljena in objavljena v torek. Kot taka bo veljala do ponedeljka pred novo posodobitvijo. V primeru praznikov bo spremenjena cena goriv pričela veljati prvi delovnik za tem.

Trenutni ukrep, kjer je cena goriv omejena z najvišje dovoljeno drobnoprodajno in veleprodajno ceno bo s 21. junijem prenehal veljati.

Zadnja uredba vlade, objavljena 17.6.2022 v Uradnem listu, je tudi izničila prispevek za energetsko učinkovitost za motorni bencin in dizelsko gorivo za zgoraj omenjene primere.

Informativni izračun plače

 

Na bencinskih servisih na površinah avtocest napovedane podražitve! Zakaj?

Vlada trdi da naj bi se z ureditvijo, kjer je cena goriv prosto določena na avtocestah in hitrih cestah, tako izognili t.i. »naftnemu turizmu«. Tranzitni promet čez Slovenijo naj bi v preteklem času profitiral s kritjem razlike v ceni iz proračuna.

Informativni izračun za normirance

podjetniško svetovanje

PREVERITE IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO PRI NAS!

Cena goriv in vsesplošna draginja

Trenutna vlada napoveduje tudi spremembo zakonodaje, ki se bo dotikala tudi draginjo električne energije in plina. Ta bi naj regulirala ceno tudi za gospodinjstva in vse fizične porabnike. Vladina pogajanja bi naj se v prihodnje dotaknila tudi cen hrane pri trgovcih z živili.

Kako se izpolni UPN plačilni nalog?

Višina nadomestila potnih stroškov naj bi porasla za 16 %

Krožijo tudi napovedi, da bo povračilo za potne stroške na delo poraslo iz 0,18 evra za vsak polni kilometer na 0,288 evra za kilometer. Preverite lahko trenuten izračun za dnevnice na naši strani.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja