Go to Top

Registracijo popoldanskega s.p. lahko opravite le ob redni zaposlitvi!

Registracijo popoldanskega s.p. opravite hitro in v treh dneh že opravljate dejavnost

Registracijo popoldanskega s.p. opravite na DATA točki na dogovorjeni dan in uro. Datum za registracijo popoldanskega s.p. določite za naslednji dan, ki je prvi možni datum vpisa s.p. v poslovni register. Naslednji dan že prejmete sklep o vpisu v poslovni register, odprete TRR račun na banki in poslujete. V kolikor želite tudi vi odpreti popoldanski s.p., “redni” s.p. ali ustanoviti d.o.o. pokličite na 01/600-1530 ali pa rezervirajte termin za registracijo podjetja prek spletnega obrazca!

Ustanovitev podjetja na Dati je hitra in enostavna!

Kdo lahko opravi registracijo popoldanskega s.p.?

Registracijo popoldanskega s.p. opravi oseba, ki je zaposlena v podjetju za polni delovni čas, to je 40 ur tedensko. Ni pomembno ali je oseba zaposlena za določen ali nedoločen čas. Izobrazba ni pogoj za registracijo popoldanskega s.p., je pa dostikrat pogoj pri opravljanju dejavnosti, ki jih registrira podjetnik. Bodoči podjetnik ne sme biti davčni dolžnik in osebno opravi registracijo popoldanskega s.p. na DATA točki. Pogoji, da oseba lahko opravi registracijo popoldanskega s.p., so navedeni tudi v Zakonu o gospodarskih družbah (ZGD-1) v prvem odstavku 10. a členu tega zakona, ki govori o tem, kdo ne more postati družbenik družbe in podjetnik. Več o tem si preberite na tej povezavi.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

Kaj morate prinesti na postopek, če želite opraviti registracijo popoldanskega s.p.?

Na postopek na DATA točko morate prinesti osebni dokument, svojo davčno številko in po potrebi tudi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov. To potrebujete, če bo naslov vašega s.p. na lokaciji, katere lastnik ali vsaj solastnik niste vi sami. Če ste lastnik stanovanja ali hiše, kjer bo poslovni naslov vašega s.p., izjave ne potrebujete. Vse dokumente za registracijo popoldanskega s.p. vam bo pripravil referent DATA točke. Postopek bo trajal pol ure.

Preberite tudi – Odsotnosti z dela, katere so poleg dopusta?

podjetniško svetovanje

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Kaj boste morali storiti potem, ko ste opravili registracijo popoldanskega s.p.?

Po postopku na DATA točki, boste počakali, da vam registrski organ pošlje po pošti sklep o vpisu v poslovni register AJPES. S tem dokumentom nato na banki odpirate TRR račun za namene poslovanja popoldanskega s.p. Računovodje podjetja DATA vedno priporočajo posameznikom, ki se odločijo za registracijo popoldanskega s.p., da na banki odprejo poslovni račun in skratka ločijo osebne finance od poslovnih financ. Poslovanje s.p. je tako bolj pregledno in transparentno. Po registraciji bo potrebno pripraviti oceno tveganja podjetja, ki sodi v sklop postopkov povezanih z usposabljanjem za varno in zdravo delo.

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

Kakšne stroške boste plačevali potem, ko boste podjetnik?

Potem, ko posamezniki opravijo registracijo popoldanskega s.p., velikokrat sprašujejo po stroških, ki jih bodo plačevali po vpisu popoldanskega s.p. v register podjetij. Stroški pri popoldanskem s.p. se nanašajo na stroške plačevanja pavšalnih prispevkov za zdravstveno in pokojninsko-invalidsko zavarovanje (trenutno znašajo 81,04 evra), na stroške računovodstva, na morebitno akontacijo FURS-u, na strošek vodenja poslovnega računa na banki. Strošek je lahko tudi najemnina poslovnega prostora, plača zaposlenega v popoldanskem s.p. Vse o stroških, ki jih lahko uveljavljajo podjetniki in načinu vodenja poslovnih knjig, podjetnikom, ki so se odločili za registracijo popoldanskega s.p., svetujejo računovodje za s.p. v podjetju DATA.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, v katerih primerih se ga izplačuje?

 Tudi registracijo popoldanskega s.p. je potrebno načrtovati

Dobra priprava na registracijo popoldanskega s.p. je pol uspeha. Sam postopek za odprtje s.p. na DATA točki je pravzaprav zaključek, pika na i, pripravam na podjetniško pot. In kot nam referentom v podjetju DATA največkrat zaupajo posamezniki, ki pridejo na registracijo popoldanskega s.p.: »Ko bom s svojim popoldanskim s.p. dovolj zaslužil, bom dal odpoved v službi ter se samozaposlil v svojem s.p.« Če boste potrebovali pomoč pri načrtovanju podjetniške poti, smo vam vedno na voljo svetovalci podjetja DATA. Pišite nam za ponudbo za svetovanje na [email protected].

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja