Go to Top

Registracijo popoldanskega s.p. lahko opravite le ob redni zaposlitvi!

Registracijo popoldanskega s.p. lahko opravite hitro in če želite, lahko v treh dneh že opravljate dejavnost! V kolikor bi tudi vi odprli popoldanski s.p., za termin pokličite na 01/600-1530 ali pišite na data@data.si.

Brezplačno registrirajte podjetje

Kdo lahko opravi registracijo popoldanskega s.p.?

Registracijo popoldanskega s.p. lahko opravi oseba, ki je zaposlena v podjetju za polni delovni čas, to je 40 ur tedensko. Ni pomembno, ali ima pogodbo o zaposlitvi sklenjeno za določen ali nedoločen čas. Izobrazba ni pogoj za registracijo popoldanskega s.p., je pa dostikrat pogoj pri opravljanju dejavnosti, ki jih registrira podjetnik.

Izračunajte si plačo

Kaj morate prinesti na postopek, če želite opraviti registracijo popoldanskega s.p.?

Na postopek na DATA točko morate prinesti osebni dokument, svojo davčno številko in po potrebi tudi overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov. To potrebujete, če bo naslov vašega s.p. na lokaciji, katere lastnik ali vsaj solastnik niste vi sami. Če ste lastnik stanovanja ali hiše, kjer bo poslovni naslov vašega s.p., izjave ne potrebujete. Vse dokumente za registracijo popoldanskega s.p. vam bo pripravil referent DATA točke. Postopek bo trajal pol ure.
Registracijo popoldanskega s.p. opravite na DATA točki na dogovorjeni dan in uro. Datum za registracijo popoldanskega s.p. lahko določite že za naslednji dan, ki je prvi možni datum vpisa s.p. v poslovni register. Naslednji dan že prejmete sklep o vpisu v poslovni register, odprete TRR račun na banki in lahko poslujete.

Popoldanski s.p. prispevki v 2024

Ali boste normiranec?

Kakšne stroške boste plačevali potem, ko boste podjetnik?

Potem, ko posamezniki opravijo registracijo popoldanskega s.p., velikokrat sprašujejo po stroških, ki jih bodo plačevali po vpisu popoldanskega s.p. v register podjetij. Stroški pri popoldanskem s.p. se nanašajo na stroške plačevanja pavšalnih prispevkov za zdravstveno in pokojninsko-invalidsko zavarovanje, na stroške računovodstva, na morebitno akontacijo FURS-u, na strošek vodenja poslovnega računa na banki. Strošek je lahko tudi najemnina poslovnega prostora, plača zaposlenega v popoldanskem s.p. Vse o stroških, ki jih lahko uveljavljajo podjetniki in načinu vodenja poslovnih knjig, podjetnikom, ki so se odločili za registracijo popoldanskega s.p., svetujejo računovodje v podjetju DATA.

Če boste potrebovali pomoč pri načrtovanju podjetniške poti, so vam na voljo naši podjetniški svetovalci. Za ponudbo posveta pokličite na 01/600-1530 ali pišite na data@data.si.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja