Go to Top

Prvi s.p., prvič v podjetništvo

Prvi s.p. pomeni, da se je posameznik odločil, da bo svojo delovno kariero nadaljeval kot samostojni podjetnik.

Imate  tudi vi idejo, pa ne veste, kako bi naredili korak naprej? Negotovost, s katero se soočate, lahko vidite tudi kot novo poslovno priložnost. Kakšne so razlike med s.p.- jem in d.o.o. – jem ter popoldanskim s.p.-jem? Posvetujte se z našimi strokovnjaki za podjetniško svetovanje. Pišite nam na data@data.si ali nas pokličite na 01 600 1530 za vašo ponudbo za svetovanje!

Brezplačno registrirajte podjetje

Prvi s.p. in postopek registracije

Postopek registracije s.p. lahko opravite na naši DATA točki. Tja mora bodoči podjetnik prinesti:

  1. Osebni dokument
  2. Svojo davčno številko
  3. Overjeno izjavo lastnika objekta, kjer bo poslovni naslov podjetja, če podjetnik sam ni lastnik ali solastnik objekta (stanovanja). V kolikor ste lastnik ali vsaj solastnik objekta/stanovanja, Izjave ne potrebujete.

Referent vas vodi skozi postopek in skupaj z njim pri registraciji  s.p. izpolnita prijavo podatkov za prijavo v register podjetij, prijavo podatkov za FURS (davčni podatki) in prijavo v zdravstveno zavarovanje (M1). Podpišete obrazce in referent jih elektronsko pošlje na omenjene institucije. Sklep o registraciji podjetja prejmete po pošti na naslov s.p. po datumu, ki ste ga postavili za registracijo podjetja, ko ste bili na postopku na DATA točki. S tem sklepom nato na banki odpirate račun za namene poslovanja s.p..

Izračunajte si plačo

Odprite s.p. na DATI

Prvi s.p. in ugodnosti glede prispevkov za socialno zavarovanje

Prvi s.p. pomeni, da takemu podjetniku olajšava v obliki nižjih prispevkov. Prvo leto poslovanja uveljavlja  50% nižje pokojninske prispevke znotraj socialnih prispevkov, drugo leto poslovanja so ti prispevki nižji 30%.

Boste normiranec?

Prvi s.p. in pomoč računovodje pri poslovanju

Največkrat podjetnik, ki registrira svoj prvi s.p., nima izkušenj pri finančno-računovodskem delu poslovanja svojega podjetja. Zato mu je lahko v veliko pomoč računovodja. Na naši DATA točki podjetnikom, ki odpirajo svoj prvi s.p. predlagamo, da vodenje računovodstva prepustijo našim strokovnjakom, ki so specializirani za samostojne podjetnike. Dober računovodja posameznike, ki odprejo svoj prvi s.p., vodi v svet poslovanja in jih razbremeni skrbi glede izpolnjevanja obveznosti do države.

Za ponudbo naših storitev lahko pokličete na telefon 01 600 1530 ali pišete na data@data.si.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja