Go to Top

Prireditve in sejmi – odlična priložnost za prodajo izdelkov, mreženje in promocijo podjetja

Prireditve in sejmi so odličen tržni prostor. Ponujajo izkušnjo v živo, ki zajame vse čute potencialnih kupcev in poslovnih partnerjev ter omogočajo osebna srečanja in stike.

Informativni izračun plače

Želite prodajati svoje izdelke na prireditvah ali sejmih?

Ko gre za neposredno prodajo blaga potrošniku, ne glede na to, kdo prodaja blago, veljajo določila Zakona o trgovini (ZT-1). Zakon se poleg pravnih oseb in samostojnih podjetnikov nanaša tudi na druge posameznike, ki ne opravljajo trgovinske dejavnosti, kot na primer člani društva.

Prireditve in sejmi – pogoji za prodajo izdelkov

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Omejitev pri prodaji na prireditvi ni, morajo pa biti izpolnjenji drugi pogoji za prodajo blaga. Sem spada zakonodaja s področja zdravstvene ustreznosti živil, higiene živil, varnosti proizvodov. Za prodajo na prireditvi je potrebno pridobiti soglasje lokalne skupnosti. Organizator prireditve lahko pridobi pisno soglasje za vse trgovce, ki prodajajo na prireditvi.

Pravni nasvet

Prireditve in sejmi ter tržna inšpekcija

V zvezi z izvorom blaga, ki se prodaja na premični stojnici, je potrebno zagotoviti podatke o stanju blaga. Če vas obišče tržna inšpekcija, jim morate na prodajnem mestu predložiti naslednje podatke: številko in datum dobavljivega blaga, ime dobavitelja, številko in datum dobaviteljevega dokumenta, ime, mersko enoto in količino blaga, prodajno ceno blaga ter podatke o spremembi prodajne cene blaga. Izvor blaga mora biti razviden, ne glede na to, ali je bilo kupljeno pri proizvajalcu ali kmetu.

Prireditve in sejmi so lahko donosna izkušnja za vas, ravno tako pa služijo kot odlično oglaševalsko orodje.

>>> Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili pomembnih novosti s področja podjetništva.

Katere dejavnosti morate imeti registrirane za prodajo na stojnicah?

Vas zanimajo prireditve in sejmi? Če ne veste, kako začeti, se obrnite na podjetniške svetovalce v podjetju DATA d.o.o. Razložili vam bodo, da prireditve in sejmi zahtevajo registracijo sledečih dejavnosti iz standardne klasifikacije dejavnosti (SKD 2008):

  • 47.810 Trgovina na drobno na stojnicah in tržnicah z živili, pijačami in tobačnimi izdelki,
  • 47.820 Trgovina na drobno na stojnicah in tržnicah s tekstilijami in obutvijo,
  • 47.890 Trgovina na drobno na stojnicah in tržnicah z drugim blagom, kamor spadajo preproge, knjige, igrače, okraski, gospodinjske naprave in zabavna elektronika ter plošče in videokasete.

Vas zanima več o postopku registracije podjetja? Za dodatna vprašanja in informacije v zvezi s postopki na VEM točki pa so vam na voljo naši podjetniški svetovalci, ki vam bodo z veseljem pomagali na vaši podjetniški poti.

Za pravni nasvet pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja