Go to Top

Postopek za odprtje sp – kaj je potrebno pripraviti?

Postopek za odprtje sp je hiter in enostaven postopek, ki ga lahko opravite na naši DATA točki. V vsakem primeru pa je dobro na postopek priti pripravljen. Katere informacije in dokumente potrebujete, ko pridete na postopek za odprtje sp?

Izračunajte plačo z našim kalkulatorjem!

Kaj je potrebno vedeti, ko pridete na postopek za odprtje sp?

Preden pridete na postopek za odprtje sp, morate biti vsaj nekoliko pripravljeni. Smiselno je razmisliti o naslednjem:

  • Kakšno bo ime podjetja?
  • Kje bo vaš poslovni naslov?
  • Katero dejavnost oz. dejavnosti boste opravljali?
  • Ali za opravljanje vaše dejavnosti obstajajo kakšni pogoji?
  • Boste potrebovali računovodjo?
  • Kako bo vaš sp obdavčen? Boste normiranec? Ali boste uveljavljali dejanske stroške

Brezplačna registracija podjetja

Da se boste skozi postopek za odprtje sp hitreje prebili, so vam pri iskanju odgovorov na ta vprašanja na voljo tudi naši podjetniški svetovalci! Z njimi lahko vstopite v stik preko naslednjih kontaktov, in sicer preko telefona 01/600-1530 oz. preko e-maila data@data.si.

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Potrebujete zanesljivo računoovodjo?

Interni akti podjetja

Kako poteka, katere dokumente potrebujete?

Postopek za odprtje sp boste opravili skupaj z referentom DATA točke. Traja približno pol ure. S seboj prinesite davčno številko in veljaven osebni dokument. Če sami niste (so)lastnik objekta, kjer bo vaš poslovni naslov, boste potrebovali še overjeno soglasje oz. izjavo lastnika objekta. Postopek za odprtje sp se nadaljuje s pripravo obrazcev. In sicer skupaj z referentom pripravite obrazec za Ajpes – gre za prijavo za vpis samostojnega podjetnika. Na Furs se oddajo davčni podatki za samostojnega podjetnika. Pripravi pa se tudi M1 obrazec. Gre za prijavo v obvezna socialna zavarovanja.

Koliko znašajo prispevki za s.p. 2024

Za lažji postopek za odprtje sp, se udeležite naših seminarjev!

Kot že predhodno omenjeno je postopek za odprtje sp še bolj enostaven, če pridete nanj pripravljeni. Pred samo ustanovitvijo sp, priporočamo udeležbo na naših (brezplačnih) seminarjih! V pomoč vam bodo naslednja izobraževanja – Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo, Prednosti in slabosti samozaposlitve ter Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Preverite pa lahko tudi ostala izobraževanja, ki jih izvajamo pri nas! Prav vam bodo prišle pred, med in po registraciji samega podjetja! V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo na data@data.si ter 01/600-1530!

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja