Go to Top

Postopek odprtja sp – kako poteka, kaj potrebujem?

Postopek odprtja sp lahko opravite na DATA točki!

Postopek odprtja sp je sicer hiter in enostaven postopek, a se je vseeno nanj potrebno pripraviti! Kaj je potrebno vedeti preden se opravi postopek odprtja sp? Kako poteka? In kaj potrebujete? Če bi želeli pred postopkom registracije sp ali doo posvet s podjetniškim svetovalcem, nas pokličite na 01/600-1530  ali nam pišite na data@data.si. Na naši DATA točki pa lahko seveda opravite tudi registracijo podjetja! Termin lahko rezervirate tudi preko spletnega obrazca!

Ustanovitev podjetja

Preden opravite postopek odprtja sp je potrebno pridobiti informacije!

Še preden se odločite za postopek odprtja sp je potrebno pridobiti informacije. V pomoč pri tem so vam lahko tudi naša (brezplačna) izobraževanja. In sicer preden opravite postopek odprtja sp priporočamo udeležbo na naslednjih seminarjih:

Preverite pa tudi ostala izobraževanja, ki jih izvajamo na DATI. Pridejo vam lahko prav pred, med in po sami registraciji podjetja. Pred odprtjem sp pa je smiselno preveriti tudi zakonodajo (predvsem ZGD-1 in zakone, ki tičejo vaše dejavnosti). Preberite tudi članek Pogoji za odprtje sp – je izobrazba med njimi?

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Odprtje sp za polovični delovni čas, obstaja tudi ta možnost?

Na postopek odprtja sp pridete pripravljeni!

Ko pridete na postopek odprtja sp na DATA točko, morate poznati odgovore na vsaj nekaj vprašanj. In sicer morate vedeti, kakšno bo ime podjetja. Prav tako morate vedeti, kjer bo poslovni naslov. V kolikor niste (so)lastnik objekta, kjer bo vaš naslov, boste potrebovali overjeno soglasje lastnika objekta. Prav tako morate vedeti, katere bodo vaše dejavnosti in, ali obstajajo kakšni pogoji za opravljanje dejavnosti. Priporočamo tudi, da si zagotovite računovodstvo. Glede obdavčitve sp pa se lahko posvetujete z našimi davčnimi svetovalci.

Popoldanski s.p.

Kako pa poteka?

Skozi postopek odprtja sp vas bo vodil referent DATA točke. Gre za enostaven in hiter postopek. Na DATA točki se boste zadržali približno pol ure. S seboj prinesete veljaven osebni dokument, davčno številko in overjeno soglasje (so)lastnika objekta za poslovni naslov. Soglasje potrebujete le, če sami niste (so)lastnik hiše oz. stanovanja, kjer bo vaš poslovni naslov. Kako pa poteka postopek odprtja sp? Skupaj z referentom pripravite naslednje obrazce:

  • Obrazec za Ajpes – prijava za vpis samostojnega podjetnika,
  • Obrazec za FURS – oddaja davčnih podatkov za samostojnega podjetnika,
  • M1 obrazec – prijava v obvezna socialna zavarovanja.

Če imate vprašanja vezana na postopek odprtja sp (ali ustanovitve doo) lahko kontaktirate naše podjetniške svetovalce. Na voljo so vam na01/600-1530  ali data@data.si. Z veseljem vam bodo svetovali!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja