Go to Top

Plačilo dohodnine 2019 – rekorden znesek znaša milijon in pol

Plačilo dohodnine  2019  – rekorder za plačilo dohodnine 2019 je plačal nekaj več kot poldrugi milijon evrov.

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Njegova identiteta seveda ni bila izdana, a povsem mogoče je, da ga je pogled na znesek močno šokiral. Da izračuni v prihodnjih letih ne bi presenetili tudi vas, uporabite naše brezplačne kalkulatorje! Ponudili smo vam kalkulator za informativni izračun dohodnine, uporabite pa tudi naš kalkulator naš informativni izračun plače. Tudi študentje lahko na podlagi bruto zneska ugotovite, kakšen je vaš neto dohodek, strošek delodajalca in kakšna je vaša delovna doba.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Prvi in drugi sveženj že pod streho

FURS je prvi sveženj informativnih izračunov, ki narekuje plačilo dohodnine 2019, poslal konec marca. V prvem paketu so bili letos izjemoma zavezanci z vračilom dohodnine. Drugi sveženj so poslali konec marca, rok za vračilo ali doplačilo pa se je iztekel 29. julija. V tej skupini so bili tisti, ki so uveljavljali vzdrževane družinske člane.

BRUTO NETO PLAČA

Letos izjemoma še tretji sveženj

Konec junija je zaradi ukrepov ob epidemiji FURS izjemoma poslal še tretji sveženj  z naslovom “dohodnina 2019”. Vračila dohodnine lahko pričakujete najkasneje do 28. 8. 2020, ko se izteče zadnji dan, skrajni rok za doplačilo dohodnine pa se izteče 31. 8. 2020. Tu so se pojavili informativni izračuni za tiste samostojne podjetnike, ki ugotavljajo davčno osnovo glede na dejanske stroške.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Kaj pa, če informativnega izračuna niste prejeli?

Zavezanci, ki so v 2019 prejeli obdavčljive dohodke, pa informativnega izračuna niso prejeli, morajo napoved najkasneje do 31. avgusta vložiti sami. Rok za vložitev napovedi je bil letos podaljšan v skladu z zakonom o interventnih ukrepih. Napoved morajo vložiti na finančnem uradu, v katerem je v času vložitve napovedi vpisan v davčni register.

REZERVACIJA TERMINA NA VEM TOČKI DATA

Rekorder za plačilo dohodnine 2019

Rekorder za plačilo dohodnine 2019 je moral plačati nekaj več kot 1,5 milijona evrov dohodnine. Prejel je dobrih 3,5 milijonov prihodkov. Do tako visokega zneska je prišel s seštevkom plače, bonitet, regresa za letni dopust, dohodka od prodaje avtorske pravice ali izuma itd.

Pravni nasvet

2. in 3. mesto

Drugo mesto za plačilo dohodnine 2019 zaseda zavezanec, ki so mu obračunali nekoliko več kot milijon evrov dohodnine. Imel je 2,3 milijona evrov dohodnine. Ob plači je prejemal še dohodke iz drugega pogodbenega razmerja.

Na tretjem mestu je zavezanec, ki mu je delodajalec obračunal še bonitete – njegovo plačilo dohodnine 2019 znaša 951.000 evrov.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja