Go to Top

Kalkulatorji za informativne izračune plač, dohodnine …

Kalkulatorji za informativne izračune so posodobljeni in prilagojeni zakonodajnim spremembam, ki so stopile v veljavo s 1.1.2020. Najdete jih TUKAJ! Ste v dilemi ali se Vam izplača delati preko avtorske ali podjemne pogodbe? Niste prepričani kakšen je strošek minimalne plače? Morebiti želite preveriti, kakšna bo Vaša dohodnina za leto 2019? Z Datinimi kalkulatorji je to preprosto!

Ste med našimi kalkulatorji našli ustreznega in opravili izračun, pa bi kljub temu potrebovali še dodatno svetovanje? Pišite nam na data@data.si in povprašajte za prost termin pri naših pravnih, računovodskih, davčnih in finančnih svetovalcih!

Datini kalkulatorji za informativne izračune

V podjetju DATA smo za Vas posodobili naslednje kalkulatorje:

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

  1. Kalkulator za izračun plače
  2. Kalkulator za izračun dohodnine
  3. Kalkulator za izračun dohodnine – vzdrževani družinski člani
  4. Kalkulator za normirance
  5. Kalkulator za izračun dnevnic
  6. Kalkulator za izračun avtorske in podjemne pogodbe
  7. kalkulator za izračun študentskega dela

Datini kalkulatorji za izračun dohodnine

Podlaga za obračun dohodnine je Zakon o dohodnini (ZDoh-2), ki opredeljuje različne stopnje glede na višino osnove. Pri izračunu se lahko pojavi razlika vezana na mesečne obračune. V kolikor želite preveriti, ali vas v prihodnjem letu čaka doplačilo ali vračilo preplačane dohodnine uporabite naš sodobni kalkulator. Prilagojen je namreč dohodninski lestvici, ki se uporablja za tekoče leto. Na tej podlagi boste prejeli tudi izračun Finančne uprave RS (FURS) v prihodnjem letu.

Samo za vas smo pripravili tudi kalkulator, s katerimi lahko preverite izračun, kako po optimalnem postopku uveljavljati število otrok oziroma vzdrževanih družinskih članov v okviru davčne olajšave.

dohodnina kalkulator

Datin kalkulator za izračun plače

Vsakdo, ki je v delovnem razmerju, mora prejeti plačilo za svoje delo. Delodajalec mora pri plači upoštevati minimun, določen s kolektivno pogodbo ali z zakonom. Kar je natančno opredeljeno v 4. členu Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1) kot: delovno razmerje je razmerje med delavcem in delodajalcem, v katerem se delavec prostovoljno vključi v organiziran delovni proces delodajalca in prejema plačilo, osebno in nepretrgano opravlja delo po navodilih in nadzorom delodajalca.

Opozarjamo, da je s 1.1.2020 stopila v veljavo novela zakona o minimalni plači, s katero se ta zvišuje z 886,63 na 940,58 evra bruto. Ob tem znesku pa začela veljati tudi definicija minimalne plače, po kateri morajo biti iz nje izvzeti vsi dodatki.

Kalkulator za normirance

Normiranci so tisti davčni zavezanci, pri katerih se davčna osnova ugotavlja z upoštevanjem realnih prihodkov in normiranih odhodkov. Predpostavlja se, da odhodki predstavljajo 80% dejanskih prihodkov. Z našim kalkulatorjem lahko enostavno preverite, koliko davka boste plačali.

Preverite tudi, kdo se smatra za povezane osebe pri normirancih.
Ste sveži normiranec in niste povsem prepričani kakšne so vaše obveznosti?

Datini kalkulatorji za izračun avtorske in podjemne pogodbe

Navedeni pogodbi se v praksi najpogosteje uporabljata v primeru, ko se pojavi potreba po izplačilu denarja izven delovnega razmerja.

  • Avtorska pogodba je opredeljena v Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah, s katero se avtor zaveže ustvariti določeno delo in ga izročiti naročniku.
  • Podjemna pogodba je opredeljena v Obligacijskem zakoniku, in sicer se podjemnik zaveže opraviti določen posel kot izdelava ali popravilo kakšne stvari oziroma za telesno ali umsko delo itd.

Z našim kalkulatorjem lahko hitro in enostavno preverite, če se vam delo preko avtorske oziroma podjemne podobe tudi izplača!

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

 

Morda vas zanima tudi:

  1. Starostna upokojitev – Kakšen je postopek?
  2. Subvencije za zaposlovanje tudi v letu 2020
  3. Bruto – neto izračun plače
  4. Minimalna plača

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja