Go to Top

Omikron različice cepiv bodo večji proizvajalci poslali na trg že jeseni!

Omikron cepivo – prvi »testni« odmerki že v rokah in mnenje stroke je spodbudno

Omikron različica je trenutno najbolj razširjena različica in veliki proizvajalci cepiv testirajo odzivnost svojih proizvodov prav na njo. Tudi omikron je namreč lahko izredno škodljiv ljudem z pred-obstoječimi stanji in tistim, ki slabši imunski sistem. Med tem, ko nekateri načrtujejo izboljšane različice obstoječih cepiv, so proizvajalci že v testni fazi preizkušanja cepiv in poživitvenih odmerkov narejenih prav na osnovi omikron različice virusa.

Želite registrirati s.p.?

Omikron in zaščita, ki jo okužba z njim nudi – zanimivi zaključki ameriške študije

Okužba z omikronom, po poročanju inštituta iz San Francisca, nudi le izjemno blago zaščito pred okužbo z preostalimi variantami. Poročanje tega inštituta priča o zaključku, da bo potreba po cepivih tudi v prihodnje izrednega zdravstveno-ekonomskega pomena. Poleg resnih zdravstvenih stanj, ki so lahko posledica okužbe, so tu še bolniške, karantene, dopusti in delovno-organizacijske težave pri podjetjih. Podjetja tako tekmujejo, kdo bo prvi razvil, testiral in plasiral na trg novi različici prilagojeno cepivo.

Informativni izračun plače

Omikron različica cepiv od Pfizerja in Moderne

Pfizer/BioNTech napoveduje zagon proizvodne linije cepiv, ki natančneje ščiti proti omikron različici, že v septembru. Moderna tudi napoveduje cepivo ob koncu leta. Skupaj oba proizvajalca napovedujeta proizvodnjo več kot 500 milijonov cepiv za omikron različico. Samo v prvem četrtletju je konzorcij Pfizer/BioNTech, po zaslugi cepiva, ustvaril 11,18 milijard evrov prihodkov. Moderna je v istem obdobju zaslužila 5 milijard evrov prihodkov.

Letni dopust 2022 – kaj morate vedeti glede dopusta?

podjetniško svetovanje

Regres 2022 – koliko ga boste prejeli in do kdaj?

Kitajska med prvimi z široko klinično študijo z omikron cepivom!

Kitajska že testira tudi prvo in-aktivirano cepivo za omikron različico. Tega že testirajo na vzhodu države, kar predstavlja upanje državljanom, ki v nekaterih delih države živijo v izredno zaostrenem zaprtju.

Preberite tudi – Bruto plača je znana, kako dobimo neto plačo?

Rešitev za omikron ni nujno le ena verzija cepiva

Tako Pfizer/BioNTech, kot Moderna tudi preizkušata bivalentni verziji cepiva – torej cepivo, ki bi ciljalo na dve mutaciji COVID-a. Po prvih študijah naj bi takšna cepiva podaljšala odpornost cepljenih na omikron različico. Takšna različica cepiva bi naj po zagotovilih proizvajalcev nudila vsaj polletno zaščito pred okužbo in tako bila bolj podobna vsakoletnim cepivom za gripo.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja