Go to Top

Oktobrska brezposelnost nekoliko višja kot septembra

Oktobrska brezposelnost – več iskalcev prve zaposlitve

Oktobrska brezposelnost je običajno nekoliko višja, saj se ta mesec na Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije prijavijo iskalci prvi zaposlitve. Gre za mlade, ki so končali izobraževanje.

Informativni izračun plače

Oktobrska brezposelnost za 0,8 odstotka višja kot septembra

Na mesečni ravni se je brezposelnost nekoliko povišala. Novo prijavljenih v bazo registriranih brezposelnih je bilo 6.892, kar na mesečni ravni pomeni  49,3 odstotkov več prijav v bazo kot septembra. V primerjavi z lanskim letom oktobra pa gre za 22,8-odstotni padec. Letos oktobra je bilo iz evidence odjavljenih 6.360 oseb.

Želite ustanoviti d.o.o.?!

Oktobrska brezposelnost – veliko iskalcev prve zaposlitve

Med novo prijavljenimi v bazo iskalcev zaposlitve je bilo 2578 iskalcev prve zaposlitve. 2545 oseb se je v bazo prijavilo zaradi izteka pogodbe za določen čas, 59 pa zaradi stečajev.  594 je bilo presežnih delavcev.

PRIJAVITE SE NA SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

podjetniško svetovanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve lahko spoznate na našem seminarju!

Oktobrska brezposelnost – 4090 oseb se je (samo)zaposlilo

Od 6360 brezposelnih, ki jih je zavod oktobra odjavil, se jih je zaposlilo oz. samozaposlilo 4090. Tudi vi razmišljate o samozaposlitvi? Na naši DATA točki je postopek sila enostaven in brezplačen! Pri postopku za ustanovitev s.p. potrebujete osebni dokument in davčno številko. V primeru, da niste (so)lastnik hiše ali stanovanja, kjer bo vaš poslovni naslov, pa potrebujete še overjeno soglasje (so)lastnika hiše oz. stanovanja. Preverite tudi, kakšni so dejanski stroški za s.p. Če potrebujete še dodatna podjetniška svetovanja, lahko pišete našim podjetniškim svetovalcem ter se dogovorite za termin plačljivega svetovanja. Pokličite na 01-600/1530 ali nam pišite na elektronski naslov [email protected].

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Oktobrska brezposelnost – kateri poklici so najbolj iskani?

Na ZRSZ sporočajo, da je daleč največ prostih delovnih mest za delavce za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih ter za delavce za preprosta dela pri visokih gradnjah. Pred kratkim smo pisali tudi članek Pomanjkanje kadra – v katerih poklicih bo 2022 manko kadra?

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja