Go to Top

Septembrska brezposelnost najnižja v zgodovini samostojne Slovenije!

Septembrska brezposelnost na najnižji ravni v zgodovini samostojne Slovenije

Septembrska brezposelnost je bila za 3,5 odstotka nižja kot avgustovska brezposelnost. Številka brezposelnih se je znižala na 52.043. To pomeni tudi, da je bila septembrska brezposelnost najnižja v zgodovini samostojne Sloveniji.

Ustanovitev podjetja na DATA točki! Hitro, enostavno in brezplačno!

Septembrska brezposelnost celo najnižja v zgodovini samostojne Slovenije

Avgusta je bilo na Zavodu registriranih 53.935 oseb. Septembra pa je bila številka skoraj za 2 tisoč nižja. Konec septembra je bilo na Zavodu RS za zaposlovanje prijavljenih 52.043 brezposelnih oseb. To pomeni, da je bila septembrska brezposelnost celo najnižja v vsej zgodovini samostojne Slovenije. Še nižja brezposelnost se je sicer zabeležila oktobra 1990. Takrat je bila število brezposelnih 51.969. V primerjavi s septembrom lani je bila brezposelnost manjša za 21,3 % oz. za 14.079 oseb.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Septembrska brezposelnost – občutno več na novo prijavljenih kot avgusta

Kljub temu, da je bila septembrska brezposelnost rekordno nizka, se je septembra na Zavod na novo prijavilo 4962 oseb. To je dobrih 25 odstotkov več kot avgusta oz. 7,5 % več kot lanskega septembra. Med osebami, ki so se na novo prijavile je bilo največ brezposelnih zaradi izteka zaposlitve za določen čas. In sicer je bilo takšnih oseb 2326. Sledili so iskalci prve zaposlitve (786) ter presežni delavci (559) in brezposelni zaradi stečajev (38).

Preberite tudi – Denarno nadomestilo za brezposelnost – kdaj vam (ne) pripada?

Septembrska brezposelnost – skoraj 100 % več (samo)zaposlitev kot avgusta!

Zavod je iz evidence odjavil 6854 ljudi. Od teh se jih je zaposlilo oz. samozaposlilo 4567. To je kar 98,4 % več kot avgusta. V kolikor bi se želeli samozaposliti tudi vi, lahko odprete s.p. na DATA točki! Za več informacij smo vam na voljo na 01/600-1530 in data@data.si. Med tistimi, ki so se zaposlili je bilo največ tajnikov, prodajalcev in delavcev za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih. Veliko zaposlitev je bilo tudi med vzgojitelji in pomočniki vzgojiteljev predšolskih otrok, predmetnih učiteljev v osnovni šoli, učiteljev razrednega pouka, čistilcev, strežnikov in gospodinjskih uradih, hotelih in drugih in ustanovah, komercialnih zastopnikov za prodajo, delavcev za pomoč pri pouku ter skladiščnikov in uradnikov za nabavo in prodajo.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja