Go to Top

Oktobrska brezposelnost za slaba dva odstotka višja!

Oktobrska brezposelnost

Oktobrska brezposelnost je bila za 1,8 odstotka višja kot septembra. Septembrska brezposelnost je bila celo najnižja v zgodovini samostojne Slovenije. Konec oktobra je bilo na zavodu za zaposlovanje prijavljenih nekaj manj kot 53 tisoč iskalcev zaposlitve (52.991). To je sicer 20,5 odstotka manj kot lanskega oktobra.

Ustanovitev d.o.o. – hitro in enostavno na DATA točki!

Oktobrska brezposelnost višja kot septembra

Če je bilo septembra na ZRSZ registriranih 52.043 brezposelnih oseb, je bila oktobrska brezposelnost višja za skoraj dva odstotka. Konec desetega meseca je bilo namreč na zavodu RS za zaposlovanje prijavljenih 52.991 brezposelnih oseb. Je pa bila oktobrska brezposelnost precej nižja kot lanskega oktobra. Takrat je bilo na zavodu namreč prijavljenih 66.654 oseb. To pomeni, da se je brezposelnost od lanskega oktobra zmanjšala za 20,5 odstotka.

Opravite informativni izračun plače!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Božičnica 2022, jo bo vaše podjetje izplačalo?

Oktobrska brezposelnost – na novo prijavljenih skoraj 7 tisoč brezposelnih

V oktobru se je na zavodu za zaposlovanje na novo prijavilo 6848 brezposelnih oseb. To je 38 % več kot septembra letos. A tudi 0,6 % manj kot lanskega oktobra. Od teh je bilo iskalcev prve zaposlitve 2563. To je 226,1 odstotka več kot septembra. Razloge tega, da je bila oktobrska brezposelnost višja, gre najverjetneje iskati tudi v koncu študijskega leta. Zaradi izteka zaposlitve za določen čas se je prijavilo 2453 oseb, 43 zaradi stečajev, 574 pa je bilo presežnih delavcev.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Oktobrska brezposelnost – manj (samo)zaposlitev kot septembra

Iz evidenc je zavod odjavil 5900 brezposelnih oseb. Zaposlilo oz. samozaposlilo se je 3629 oseb. To je 20,5 odstotka manj kot septembra letos. Mimogrede, v kolikor bi želeli tudi vi odpreti s.p. lahko to storite na naši DATA točki! Za več informacij smo na voljo na 01/600-1530 ali na data@data.si. Med tistimi, ki so se zaposlili je bilo največ tajnikov, prodajalcev ter delavcev za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih. Veliko zaposlitev je bilo tudi med čistilci, strežniki, gospodinjski pomočniki in skladiščniki ter uradniki za nabavo in prodajo. Pogosteje so zaposlitev našli tudi še vzgojitelji in pomočniki vzgojiteljev predšolskih otrok, komercialni zastopniki za prodajo, natakarji, vozniki ter kuhinjski pomočniki.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja