Go to Top

Odpravnina ob upokojitvi – preverite, ali boste upravičeni do nje?

Odpravnina ob upokojitvi ne pripada vsem delavcem, ki se upokojijo. Za upravičenost do odpravnine je namreč potrebno izpolnjevati zakonsko določene pogoje. Preverite ali boste ob upokojitvi upravičeni do odpravnine.

Informativni izračun plače

Za uresničitev vaših podjetniških ambicij ni nikoli prepozno! Ste že razmišljali, da bi odprli svoj popoldanski s. p.? Če bi želeli odpreti svoje podjetje, se udeležite katerega izmed naših brezplačnih seminarjev, kjer vam bodo naši izkušeni predavatelji podali vse osnovne informacije, ki jih potrebujete za odprtje. Podjetje lahko pri nas tudi brezplačno ustanovite!

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Odpravnina ob upokojitvi kot zakonska pravica

Odpravnina ob upokojitvi je urejena v Zakonu o delovnih razmerjih (ZDR-1). Zakon opredeljuje tako višino odpravnine kot tudi pogoje, ki morajo biti izpolnjeni, da je delavec do nje upravičen.

Poleg tega zakon dopušča, da se pravila glede odpravnine ob upokojitvi s področnimi kolektivnimi pogodbami uredijo tudi drugače.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Pogoji za upravičenost do odpravnine ob upokojitvi

Odpravnina ob upokojitvi ne pripada vsem delavcem, ki se upokojijo. Delavec bo tako upravičen do izplačila le, če je bil pri delodajalcu zaposlen najmanj 5 let. Če se delavec po upokojitvi ponovno zaposli, ob upokojitvi nima pravice do odpravnine.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Odpravnina ob upokojitvi je različno visoka

Potrebujete računovodsko svetovanje?

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Odpravnina ob upokojitvi se v skladu z ZDR-1 delavcu izplača v višini dveh povprečnih mesečnih plač v Republiki Sloveniji za pretekle tri mesece. Če je to za delavca ugodneje, pa se izplača odpravnina v višini dveh povprečnih mesečnih plač delavca za pretekle tri mesece. Če je torej delavec prejemal višjo plačo od povprečne, bo upravičen do višje odpravnine.

Če je bil delavec zaposlen s krajšim delovnim časom, mu pripada odpravnina sorazmerno z delovnim časom, za katerega je bila sklenjena pogodba o zaposlitvi. Izjema so primeri, ko delavec dela krajši delovni čas zaradi posebnih osebnih okoliščin v skladu z veljavnimi predpisi (invalidnost, bolezen, starševstvo).

REZERVACIJA TERMINA NA VEM TOČKI DATA

Delna upokojitev

Če se delavec delno upokoji in nadaljuje z delom s krajšim delovnim časom, mu pripada odpravnina ob upokojitvi v sorazmernem delu. Tudi v tem primeru velja pogoj, da mora delavec biti pred delno upokojitvijo pri delodajalcu zaposlen najmanj 5 let.

Pravni nasvet

Posebni primeri

Če ima delavec pravico do odpravnine po drugi podlagi (zaradi odpovedi iz poslovnih razlogov ali razloga nesposobnosti) in če je delodajalec zanj financiral dokup pokojninske dobe, do odpravnine ob upokojitvi ni upravičen. Bo pa tak delavec upravičen do izplačila razlike, če bi bil znesek odpravnine zaradi odpovedi oziroma znesek za dokup pokojninske dobe nižji od zneska odpravnine, kot jo zakon določa ob upokojitvi.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja