Go to Top

Odpovedi poletov po Evropi so del vsakdana!

Odpovedi poletov po Evropi

Odpovedi poletov po Evropi so postale del vsakdana. Večja letališča ne uspejo slediti povečanemu številu potnikov. Kje so razlogi za odpovedi poletov?

Ustanovitev s.p. na DATI je hitra in enostavna!

Kje so razlogi za odpovedi poletov?

Po odpravi covidnih omejitev se je povečalo število potnikov in letalski promet je ponovno zaživel. Ker je v obdobju epidemije prišlo do številnih odpuščanj, je sedaj prišlo do pomanjkanja delovne sile. Prav tako so problem stavke zaposlenih na letališčih in pri prevoznikih. Vse to so razlogi, zakaj prihaja do odpovedi poletov.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

Letališča so primorana sprejemati omejitve

Zaradi hude gneče ter pomanjkanja zaposlenih je na primer londonsko letališče Heathrow število potnikov omejilo na približno 100 tisoč na dan. Podoben ukrep je v veljavi tudi na amsterdamskem letališču Schiphol. Zaradi pomanjkanja kadra imajo težave tudi na najprometnejšem letališču v Frankfurtu. Nemško vlado so zaprosili za zmanjšanje poletov s 96 na 88 uro. Tudi pri Lufthansi so bili primorani odpovedati številne polete.

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

podjetniško svetovanje

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Stavke zaposlenih velik razlog za odpovedi poletov

Stavke pilotov in letaliških delavcev so po Evropi pripeljale do številnih odpovedi poletov. V Italiji so nedavno piloti in letališki delavci več letalskih družb izvedli štiriurno stavko. Posledica je bilo okrog 500 odpovedanih poletov. Z odpovedjo poletov se srečujejo tudi v Španiji. Stavkajo namreč zaposleni družb Ryanair in EasyJet – vsaj do konca julija. Tudi skandinavski letalski prevoznik SAS ima težave. Piloti so stavkali več kot dva tedna, zato je prišlo do več kot 2500 odpovedi poletov.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače

Odpovedi poletov tudi na ljubljanskem letališču

Do odpovedi poletov prihaja tudi na ljubljanskem letališču, a ne gre za večje odpovedi. V bistvu so odpovedi poletov bolj posledice dogajanja na večjih vozliščih po Evropi ter razlogov, kot so omenjeni zgoraj (rast števila potnikov in pomanjkanje kadra).

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja