Go to Top

Odpiralni časi trgovin bodo spremenjeni

20. 10. 2020 ob 21.00 – to je točen čas, ko v Sloveniji prične veljati splošna omejitev gibanja. Zaradi tega ukrepa vlade se bodo morali spremeniti tudi odpiralni časi trgovin. Najdaljši odpiralni časi trgovin bodo segali do 21.00. A pazite, takrat se na prostem ne smete več gibati! Doleti vas lahko kazen od 400 do 4000 evrov.

Informativni izračun plače

Odpiralni časi trgovin se spreminjajo, mnogi podjetniki fizično zapirajo svoja vrata… Ste že razmišljali, da bi prilagodili svoj model poslovanja? Mogoče je spletna trgovina prava rešitev za vas. V tem primeru se obrnite na naše podjetniške svetovalce. Doregistrirati morate namreč dejavnost, ki jo najdete pod šifro 47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu. Pri nas lahko to storite brezplačno! Poleg tega pa morate biti pozorni  tudi na številne zakone in podzakonske akte. Na te vas bodo opozorili naši izkušeni pravniki. Pišite jim na data@data.si ali jih pokličite na 01 600 1530.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

20. 10. 2020 ob 21. 00…

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

To je točen čas, ko v Sloveniji prične veljati splošna omejitev gibanja. To pomeni, da je med 21. in 6. uro prepovedano gibanje na prostem. Splošna omejitev gibanja naj bi bila namenjena preprečevanju privatnih druženj v nočnem času in druženj v lokalih – čeprav je vlada uvedla tudi ukrep, s katerim je že predhodno omejila delovanje gostincev. V vseh rdečih regijah je namreč prišlo do zaprtja gostinske dejavnosti – ukrepi vlade dovoljujejo le osebni prevzem in dostavo hrane.

Potrebujete pomoč pri izdelavi poslovnega načrta?

Kje je splošna omejitev gibanja še uvedena?

Policijska ura je doletela tudi Francijo, kjer ta prav tako traja med 21. in 6 uro zjutraj. V Belgiji je policijska ura uvedena med 24.00 in 5. uro zjutraj. V Italiji še niso uvedli stroge policijske ure, imajo pa župani sami pooblastila, da se odločajo, ali bodo po 21. uri zapirali vse javne površine.

REZERVACIJA TERMINA NA VEM TOČKI DATA

Odpiralni časi trgovin se spreminjajo

Zaradi tega ukrepa vlade se bodo morali spremeniti tudi odpirali časi trgovin. Večinoma bodo odpiralni časi trgovin od uvedbe policijske ure naprej do 20. ure. Nekatere poslovalnice bodo odprte do 20.30, 20.45, najdaljši odpiralni časi trgovin pa bodo segali do 21.00. Pri tem trgovci apelirajo na odločevalce, da bi policijsko uro uvedli šele po 22.00. Odpiralni časi trgovin se bodo v prihodnjih dneh še nekoliko prilagajali trenutni situaciji.

Pravni nasvet

Razen za izjeme, bodo kazni visoke

Splošna omejitev gibanja ne velja za nekatere izjeme:

  • prihod in odhod na delo, izvajanje nujnih delovnih nalog
  • dostop in nudenje storitev za nujne primere
  • odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje

V primeru kršitev vas lahko na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih doleti od 400 do 4000 evrov kazni.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja