Go to Top

Obrazci za odprtje s.p. – kaj vse se pripravi na postopku?

Obrazci za odprtje s.p., ki jih na DATA točki lahko pripravite s pomočjo referenta, so trije.  V nadaljevanju jih bomo podrobneje predstavili.

Se odločate za odprtje s.p.? Na Dati lahko registracijo podjetja opravite brezplačno! Za več informacij nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pišete na data@data.si.

Brezplačno registrirajte podjetje

Katere dokumente potrebujete za postopek registracije s.p.?

Preden se pripravijo obrazci za odprtje s.p., je potrebno pogledati, katere dokumente boste potrebovali za postopek registracije s.p. na DATA točki. To so:

  • veljaven osebni dokument;
  • svojo davčno številko;
  • overjeno izjavo lastnika objekta za s.p., če bo naslov vašega podjetja na lokaciji, katere niste lastnik ali vsaj solastnik.

Izračunajte si vašo plačo

Obrazci za odprtje s.p. in prijava podatkov za vpis v register podjetij

Na obrazcu za prijavo podatkov v register podjetij AJPES boste napovedali datum ustanovitve podjetja, popolno ime firme in skrajšano firmo, naslov podjetja, kontaktne podatke s.p., dejavnosti s.p. in naslov, kamor želite, da vam AJPES pošlje sklep o vpisu v poslovni register. Na pogosto vprašanje podjetnikov, koliko dejavnosti lahko registrirajo ob vpisu, referenti odgovarjamo, da ob vpisu lahko navedete tiste dejavnosti, s katerimi boste pričeli poslovati in to so lahko tudi različne dejavnosti. Pomoč pri izbiri dejavnosti in razlago o morebitnih pogojih za opravljanje dejavnosti nudijo podjetniški svetovalci na individualnem svetovanju.

Preverite, kakšni so prispevki za s.p.

Preberite, kaj velja za normirance

Obrazci za odprtje s.p. in priprava davčnih podatkov za s.p.

Na obrazcu za prijavo davčnih podatkov boste napovedali, na kakšen način boste vodili finančni del poslovanja s.p. in predvidene prihodke do konca leta v katerem ustanavljate s.p. Opredeliti se boste morali, ali boste finančni del poslovanja s.p. vodili po dejanskih stroških ali pa boste davčno osnovo ugotavljali na način normiranih odhodkov (normiranec s.p.). Kateri način izbrati, vam lahko svetuje davčno-računovodski svetovalec v podjetju DATA.

Na Dati lahko odprete tudi d.o.o.

Obrazci za odprtje s.p. in prijava podatkov za zavarovanje na ZZZS

Med obrazci za odprtje s.p. je tudi prijava podatkov za zavarovanje na ZZZS. Na tem obrazcu je potrebno zapisati EMŠO številko podjetnika, njegovo ime in priimek ter stopnjo končane formalne izobrazbe. Za navedbo izobrazbe dokazila pri postopku registracije s.p. niso potrebna.

Izberite zanesljiv računovodski servis

Obrazci za odprtje s.p. in obveznosti s.p. po vpisu v register

Sklep o vpisu v poslovni register boste prejeli v nekaj dneh po datumu, ki ste ga na postopku registraciji navedli za datum registracije s.p. Poslal vam ga bo registrski organ za s.p. – Ajpes. Z njim boste na banki uredili odprtje TRR računa za namene poslovanja s.p. Po pošti boste prejeli še potrdilo o prijavi v zavarovanje M1 obrazec. Čim prej po ustanovitvi pa se morate sestati z računovodjo za s.p., ki vam bo pomagal pri finančnem delu poslovanja podjetja in vas vodil čez labirint davčne zakonodaje.

Dnevnice 2023 – koliko znašajo?

Želite več informacij? V podjetju DATA ima bodoči podjetnik na voljo brezplačni seminar z naslovom Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja, kjer pridobi osnovne informacije o postopku registracije podjetja. Podrobnosti in termin seminarja lahko najdete na naši spletni strani pod rubriko “izobraževanja”. Kdor pa želi individualno obravnavo pred postopkom na DATA točki, se lahko udeleži še individualnega svetovanja pri podjetniškem svetovalcu, kjer skupaj pripravita najboljše rešitve za podjetnika. Za ponudbo individualnega posveta ali za termin registracije podjetja na kontaktirajte na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja