Go to Top

Nezgoda in poškodba pri delu se bo prijavila elektronsko!

Nezgoda in poškodba pri delu – objavljen nov pravilnik

Nezgoda in poškodba pri delu se prijavi z obrazcem ER-8. Pri tem bo kmalu prišlo do nekaterih sprememb. S 1.9.2022 se bo namreč začel uporabljati Pravilnik o prijavi nezgode in poškodbe pri delu, ki bo omogočil elektronsko prijavo.

Odprite d.o.o. na Dati! Pokličite 01/600-1530!

Nezgoda in poškodba pri delu se mora prijaviti v najkrajšem možnem času!

Nezgoda in poškodba pri delu se obvezno prijavi z obrazcem ER-8, ki se ga odda takoj oz. v najkrajšem možnem času, ko dejansko pride do nezgode oz. poškodbe pri delu. Od 1. septembra naprej pa bodo pri tem nekatere novosti. Ministrstvo za javno upravo (MJU), Zavod za zdravstveno zavarovanje (ZZZS), Inšpektorat RS za delo (IRSD) ter Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) pripravljajo informacijsko rešitev. Nezgoda in poškodba pri delu se bo prijavila elektronsko (ePrijava NPD) in bo nadomestila papirnati obrazec Prijava nezgode-poškodbe pri delu (ER-8 obrazec). S tem se želi poenostaviti in v celoti digitalizirati postopek prijave nezgode in poškodbe pri delu za delodajalca. Mimogrede, na Dati lahko opravite tudi usposabljanje Varstvo in zdravje pri delu. Preverite naslednji termin in se prijavite tukaj!

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

pravno svetovanje

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Nezgoda in poškodba pri delu – prijava preko portala SPOT

S 1. septembrom 2022 se bo začel uporabljati Pravilnik o prijavi nezgode in poškodbe pri delu. Od tega datuma naprej bo nezgoda in poškodba pri delu prijavljena elektronsko preko portala SPOT. To pomeni, da se morajo na elektronsko prijavo pripraviti tako delodajalci (ki izpolnijo splošni del obrazca prek sistema SPOT) kot tudi izvajalci zdravstvenih storitev (branje splošnega dela obrazca ter izpolnitev zdravstvenega dela prek sistema on-line). Do obrazca lahko dostopate na tej povezavi. Navodila za izpolnitev obrazca, ko se zgodi nezgoda in poškodba pri delu, pa so na voljo na tej povezavi.

Preberite tudi – Odsotnosti z dela, katere so poleg dopusta?

Nezgoda in poškodba pri delu – kdo bo moral izpolniti obrazec elektronsko?

Nezgoda in poškodba pri delu – elektronsko prek portala SPOT jo bodo morali prijaviti delodajalci, ki so vpisani v Poslovni register Slovenije. Delodajalci, ki niso vpisani v Poslovni register Slovenije, pa bodo prijavo izpolnili v papirni obliki. To pomeni, da ga bodo na ZZZS prinesli osebno, poslali po pošti ali pa skeniranega poslali po elektronski pošti. V tem primeru bo ZZZS v imenu delodajalca podatke iz splošnega dela obrazca vpisal v portal SPOT. Ko se bosta nezgoda in poškodba pri delu prijavila prek portala SPOT, jo bosta v sistem prejela tako IRSD kot ZZZS.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja