Go to Top

Naročilo zdravstvene kartice lahko opravite preko spleta!

Naročilo zdravstvene kartice zgolj v nekaj minutah!

Naročilo zdravstvene kartice lahko opravite na spletni strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Katere podatke potrebujete za naročilo zdravstvene kartice? Kdaj morate za kartico plačati in kdaj ne?

Ustanovitev podjetja na DATA točki je hitra in enostavna!

Naročilo zdravstvene kartice za storitve v Sloveniji – kdaj jo naročiti?

Naročilo zdravstvene kartice lahko opravite, če ste obstoječo kartico izgubili, je okvarjena ali pa so se spremenili vidni podatki na kartici. Ko opravite naročilo zdravstvene kartice, s tem prekličete obstoječo kartico. Za čas do prejema nove kartice boste po elektronski pošti prejeli začasno potrdilo. Tega skupaj z veljavnim osebnim dokumentom lahko uporabite za uveljavljanje zdravstvenih storitev.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

Naročilo zdravstvene kartice – kdaj je kartica brezplačna, kdaj je treba zanjo plačati?

Ko izvajate naročilo zdravstvene kartice, morate vedeti tudi to, ali boste za novo zdravstveno kartico plačali ali bo za vas brezplačna. Brezplačno kartico zdravstvenega zavarovanja prejmete v primeru spremembe imena oz. priimka, ali kadar je trenutna kartica stara 10 let ali več. Brezplačno jo lahko dobite tudi ob okvari čipa na kartici. A v tem primeru se okvare rešujejo osebno in individualno, zato morate preden izvedete naročilo zdravstvene kartice, obstoječo zdravstveno kartico prinesti na najbližjo območno enoto oz. izpostavo ZZZS. V ostalih primerih pa je treba za zdravstveno kartico plačati. Cena je trenutno 4,40 evra.

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

podjetniško svetovanje

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Naročilo zdravstvene kartice, če morate plačati kartico

Če izvedete naročilo zdravstvene kartice in morate zanjo plačati, boste zanjo po elektronski pošti prejeli še račun. Tega morate čim prej poravnati. Naročeno kartico boste prejeli na naslov za vročanje. In sicer v roku 14 dni po uspešnem naročilu oz. plačilu računa.

Kaj je treba vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Naročilo zdravstvene kartice, katere podatke morate vnesti?

V obrazec, ki ga najdete na tej povezavi, vnesete ime in priimek (tudi z morebitnimi šumniki) ter dva identifikatorja. Lahko vnesete EMŠO in davčno številko ali pa EMŠO in ZZZS številko. Prav tako boste morali vnesti elektronski naslov. Na tega vam pošljejo sporočilo s povezavo za potrditev naročila. Tega morate potrditi v roku dveh ur. Na ta naslov boste prejeli tudi potrdilo, ki začasno nadomešča kartico in račun. Slednjega v primeru, da je vaša kartica plačljiva. Mimogrede, nedolgo nazaj smo pisali tudi o tem, kako naročiti evropsko zdravstveno izkaznico.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja