Go to Top

Napoved za odmero dohodnine 2021 – kdo in do kdaj?

Napoved za odmero dohodnine 2021 je treba oddati do 1.8.2022

Napoved za odmero dohodnine 2021 – komu jo je potrebno oddati in do kdaj? Imate vprašanje glede napovedi za odmero dohodnine ali drugih davkov ter bi potrebovali davčni nasvet? Naši davčni strokovnjaki so vam na voljo! Pošljite nam sporočilo na data@data.si ali pa nas pokličite na 01/600-1530 ter se dogovorite za termin plačljivega strokovnega svetovanja.

Ustanovitev s.p. na DATI je hitra in enostavna!

Napoved za odmero dohodnine 2021 – Furs sestavi informativne izračune

Prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine je Furs poslal 31.3.2022, drugega pa 31.5.2022. Konec junija je bil poslan še tretji sveženj informativnih izračunov dohodnine. Finančna uprava je sestavila in odpremila informativni izračun za vse zavezance za dohodnino, ne glede na višino prejetega dohodka. Informativni izračun dohodnine sestavijo na podlagi podatkov, s katerimi razpolagajo na podlagi uradnih evidenc ter podatkov, ki so jih Fursu do 7. februarja 2022 posredovali izplačevalci in zavezanci.

Informativni izračun dohodnine

davčno svetovanje

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

Napoved za odmero dohodnine 2021 je treba oddati, če niste prejeli informativnega izračuna

V kolikor ste v letu 2021 imeli dohodke, ki so obdavčeni z dohodnino ter na dom niste prejeli informativnega izračuna dohodnine, morate napoved za odmero dohodnine 2021 oddati sami. Za to je čas najpozneje do 1. avgusta 2022. In to ne glede na višino prejetega dohodka. Napoved za odmero dohodnine 2021 se vloži na finančnem uradu, v katerem je zavezanec v času vložitve napovedi vpisan v davčni register.

Preberite tudi – Koliko znašajo s.p. prispevki za leto 2022?

Kako se odda napoved za odmero dohodnine 2021?

Obrazec za napoved za odmero dohodnine 2021 je dostopen na spletni strani Finančne uprave RS ter na vseh finančnih uradih. Napoved je možno poslati tudi z varnim kvalificiranim digitalnim potrdilom ali brez digitalnega potrdila (registracija z uporabo davčne številke in gesla) v elektronski obliki prek portala eDavki ali preko mobilne aplikacije eDavki. Napoved za odmero dohodnine 2021 se lahko odda tudi osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu. V kolikor zavezanec ne vloži davčne napovedi (v roku), stori prekršek po 1. točki prvega odstavka 394. člena zakona, ki ureja davčni postopek. Za to je zagrožena kazen oz. globa od 250 do 400 evrov. Mimogrede, preberite tudi, kdaj bo vračilo dohodnine 2021 za tiste, ki so bili v drugem svežnju.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja