Go to Top

Najbolj kriptoprijazna država na svetu je Slovenija!

Najbolj kriptoprijazna država je Slovenija, kaže raziskava

Najbolj kriptoprijazna država je Slovenija, je pokazala globalna raziskava, ki jo je izvedla letalska družba Fast Private Jet. Kaj je še ugotovila raziskava? Mimogrede, trgovanje s kriptovalutami je tudi pogosta tema naših davčnih svetovanj. Če bi se tudi vi želeli posvetovati z našimi davčnimi strokovnjaki, so vam na voljo! Za termin plačljivega svetovanja, lahko pišete na data@data.si ali pa nam pošljete povpraševanje preko spletnega obrazca!

Informativni izračun plače

Najbolj kriptoprijazna država je Slovenija

Raziskava, o kateri med drugim pisala tudi revija Forbes, je med drugim pokazala, da je najbolj kriptoprijazna država Slovenija. Za naziv »najbolj kriptoprijazna država« je Slovenija »premagala« Češko in Argentino. Sledijo pa še Japonska, Španija in Kolumbija.

Želite odpreti s.p.? Prvi korak je klic na 01/600-1530!

davčno svetovanje

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022?

Zakaj je Slovenija najbolj kriptoprijazna država?

Avtorji so v raziskavi ugotovili, da imamo v Sloveniji 72 trgovin in 33 športnih prizorišč, kjer kot plačilno sredstvo sprejemajo bitcoin ali altcoin. Poleg tega, da je Slovenija najbolj kriptoprijazna država, je raziskava Ljubljano okronala z nazivom »najprijetnejša destinacija v Evropi za podjetja z digitalnim premoženjem«. Naša prestolnica ima namreč skupaj 137 podjetij in 584 lokacij, kjer lahko plačujemo z digitalnimi sredstvi. Na drugo mesto se je uvrstila Praga, na tretje pa Madrid.

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Kaj so upoštevali pri raziskavi, ki je pokazala, da je Slovenija najbolj kriptoprijazna država?

Pri raziskavi so upoštevali različne dejavnike, kot so na primer zakoni o kriptovalutah, ki veljajo v posameznih državah. Prav tako so se osredotočili na število primerov goljufij in razpoložljivost digitalnih valut. Med drugim so zapisali, da je Slovenija med državami, ki so najbolj »kriptopripravljene«. Mimogrede, preverite tudi, kako se v Sloveniji prijavi dohodek od trgovanja s kriptovalutami. Prav tako pa ne prezrite, da dve državi že uporabljata bitcoin kot zakonito plačilno sredstvo.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja