Go to Top

Najbolj iskani delavci v prvi polovici 2022 – kateri kadri?

Najbolj iskani delavci v prvi polovici 2022

Najbolj iskani delavci oz. najbolj iskan profil prve polovice letošnjega leta so prodajalci. Tako kažejo podatki karierno-zaposlitvenega portala MojeDelo.com.

Bi želeli odpreti s.p.? Pokličite 01/600-1530!

Najbolj iskani delavci – katere kadre se najbolj išče?

Kot že omenjeno so najbolj iskani delavci oz. kadri prodajalci. Sledijo pa proizvodni delavci, skladiščniki, komercialisti ter svetovalci v prodaji. Množično pa se iščejo tudi kadri v gostinstvu in turizmu.

Informativno si izračunajte plačo!

Prodajalci najbolj iskani delavci – povpraševanje se podvojilo!

S portala MojeDelo.com so sporočili, da so med 1.1. in 15.6.2022 za prodajalce našteli 3018 novih oglasov. Drugi najbolj iskani delavci so proizvodni delavci – za njih je bilo 2263 oglasov. Sledijo skladiščniki (1318 oglasov), komercialisti (655 oglasov) ter svetovalci v prodaji (633 oglasov). Povpraševanje po prodajalcih in skladiščnikih se je v primerjavi z lanskim obdobjem podvojilo!

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Najbolj iskani delavci – kateri kadri so še med najpogosteje iskanimi?

Zelo iskani so bili tudi delavci na strojih (516 oglasov). Najbolj iskani delavci pa so tudi v turizmu in gostinstvu. Od 1.1.2022 do 15.6.2022 je bilo na portalu MojeDelo.com objavljenih 516 oglasov za kuharja in 467 za natakarja. Zelo iskani pa so tudi pomočniki v kuhinji, sobarji, turistični delavci in receptorji. Ti kadri so v času epidemije (ko je bilo ustavljeno družabno življenje) poiskali delo v drugih panogah in so tam ostali tudi po odprtju hotelov, barov ter restavracij.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Najbolj iskani delavci – veliko kadra iz tujine

O tem, da tuji delavci predstavljajo osmino delovno aktivnih v Sloveniji smo pisali že pred nekaj časa. Najbolj iskani delavci oz. kadri prihajajo tudi iz tujine. Številni delodajalci se namreč zaradi pomanjkanja delovne sile po dodatno pomoč obračajo v sosednje države oz. države na Balkanu. V našem podjetju Data med drugim nudimo tudi storitve za tujce. Pomagamo pri pridobivanju delovnih dovoljenj oz. dovoljenj za bivanje ter pri ustanovitvi podjetij tujim državljanom. V kolikor bi potrebovali naše storitve, nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja