Go to Top

Poslovna priložnost – hotel

Odpirate hotel? V tem trenutku je to zagotovo prava odločitev!

Nič novega ne bomo povedali, če rečemo, da turizem v zadnjih letih v Sloveniji cveti. Temu jasno pritrjujejo tudi številke.

V letu 2016 je bilo v Sloveniji 692 hotelov in podobnih nastanitvenih objektov oziroma kar trije na 100 kvadratnih kilometrov, kažejo podatki Statističnega urada RS. Turistom so ponujali več kot 45.000 sob in v njih več kot 130.000 ležišč. Polovica sob je bila na voljo v hotelih in podobnih nastanitvenih zmogljivostih, 17 odstotkov pa v kampih. Hotel je sicer za turiste prva izbira – še vedno jih v njih prenoči kar 63 odstotkov, 13 odstotkov pa v kampih.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Ne veste kje začeti? Pri nas! Na seminarju se skupaj prebijemo čez prva vprašanja, ki si jih zastavljajo bodoči podjetniki!

Več informacij

Če se odločate za registracijo novega podjetja ali samostojne dejavnosti, se lahko v vsakem trenutku obrnete na naše svetovalce na točki VEM podjetja Data. Vse v zvezi z registracijo dejavnosti vam zaupamo brezplačno! Dosegljivi smo na 01 6001 530 ali na data@data.si.

Hotel je tudi hostel

Če odpirate hotel, boste morali registrirati 55.100 Dejavnost hotelov in podobnih nastanitvenih obratov.  V ta podrazred spada nudenje nastanitve gostom za krajši čas, običajno dnevno ali tedensko. Hoteli in podobni obrati nudijo nastanitve v sobah ali apartmajih, včasih tudi s prostorom za kuhanje. Zagotovljena je nastanitev v opremljenih sobah, dnevno čiščenje in pospravljanje sob. Gostom lahko nudijo tudi dodatne možnosti in storitve, kot so oskrba s hrano in pijačo, parkirišča, plavalne bazene, telovadnice, rekreacijske površine, prostore za konference, srečanja ipd. Pod to sodi tudi drugo dajanje nastanitvenih zmogljivosti v najem za krajši čas tudi v penzionih, gostiščih, prenočiščih, v hotelskih naseljih, v hotelih s konferenčnimi zmogljivostmi , v zdraviliščnih hotelih, v hotelih z igralnico in v motelih. Sem sodijo tudi hostli.

hotel

Pod šifro dejavnosti po SKD 2008 55.201 so Počitniški domovi in letovišča, 55.202 Turistične kmetije s sobami, 55.203 Oddajanje zasebnih sob gostom, 55.204 Planinski domovi in mladinska prenočišča, 55.209 Druge nastanitve za krajši čas, pod 55.300 pa Dejavnost avtokampov, taborov.

Verjetno boste morali dodati še 56.101 Restavracije in gostilne, 56.102 Okrepčevalnice in podobni obrati, 56.103 Slaščičarne in kavarne.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Se odločate za registracijo podjetja? Da ne boste tavali v temi, smo za vas pripravili skupinsko svetovanje, kjer vas že pred registracijo brezplačno opremimo s kupom informacij!

Več informacij

Prijava na izobraževanje

Potrebujete nasvet v zvezi z registracijo dejavnosti? Na VEM točki podjetja Data vam svetujemo in pomagamo izbrati pravo dejavnost za vašo podjetniško idejo. Pri nas lahko nato kadarkoli kasneje, ko vaše podjetje že posluje, brezplačno dodate tudi dodatne dejavnosti, če to potrebujete. Dosegljivi smo na data@data.si ali 01/ 6001 530.

Prijava na izobraževanje

Delate v turizmu? Morda vas zanima tudi:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja