Go to Top

Nadzor e-vinjet bo med prihajajočimi prazniki poostren!

Nadzor e-vinjet bodo izvajali Darsovi nadzorniki

Nadzor e-vinjet bo v času prihajajočih velikonočnih in prvomajskih praznikov poostren. Izvajali ga bodo Darsovi nadzorniki.

Informativni izračun plače

Nadzor e-vinjet poostren tudi zaradi tujcev na slovenskih cestah

Spomnimo, nakup e-vinjet je Sloveniji možen od 1.12.2021. S prvim februarjem letos pa so elektronske vinjete po 13 letih dokončno zamenjale vinjete v obliki nalepk na vetrobranskih steklih. Ker se pred nami velikonočni in prvomajski prazniki bo na celotnem avtocestnem omrežju poostren nadzor e-vinjet oz. nadzor nad njihovo uporabo. V času praznikov je na slovenskih cestah tudi veliko tujcev, ki državo prečkajo v tranzitu.

Odprite s.p. na naši Data točki! Pokličite na 01/600-1530!

podjetniško svetovanje

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2022?

Nadzor e-vinjet ne bo le na daljavo

Nadzor e-vinjet v prihodnjih dneh ne bo potekal le na daljavo, ampak tudi s preusmeritvami prometa skozi nadzorne točke in počivališča oz. bencinske servis ob avtocestnem omrežju. Nadzor e-vinjet bodo Darsovi nadzorniki opravljali tudi na območjih mejnih prehodov ter posameznih izvozih z avtocest in hitrih cest.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Nadzor e-vinjet in pozivi, da preverite ujemanje registrske označbe

Z Darsa ponovno pozivajo, da vozniki preverijo, če so ob nakupu e-vinjete vnesli pravo registrsko oznako. Ta mora biti povsem identična, kot je zapisana na registrski tablici oz. v prometnem dovoljenju. To pomeni, da morate vključiti tudi registracijsko območje (KP, MS,GO, KK, NM, PO, CE, MB, KR ali LJ). Če ugotovite napako, morate nemudoma kupiti novo e-vinjeto s pravilno označbo. Hkrati pa svetujejo, da pokličete njihov klicni center, kjer se uredi vračilo sorazmernega dela vrednosti vinjete.

Postanite stranka računovodskega servisa Data!

Nadzor e-vinjet in kazni

Globa, če nadzor e-vinjet pokaže, da ste storili cestninski prekršek, znaša 300 evrov. Prav tako posebej morate plačati tudi e-vinjeto, in sicer za čas, ko je bil storjen prekršek. Dars je letos skupno izdal že skoraj 7200 plačilnih nalogov. Kdaj je cestnina (oz. e-vinjeta) torej plačana? Izpolnjeni morajo biti trije pogoji, in sicer veljavnost, pravilen cestninski razred in točna registrska označba. Mimogrede, preverite tudi, do kdaj imate čas, da zamenjate roza vozniško dovoljenje, če ga še imate.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja