Go to Top

Medbančni plačilni promet določene dni v letošnjem letu ne bo deloval

Nedelovanje oz. ne-poslovanje evropskega plačilnega sistema (TARGET2) pomeni, da se ne izvaja medbančni plačilni promet. To je navadno na dneve, ko v določenih evropskih državah praznujejo določene praznike ali, kadar je sistem v vzdrževanju. Preverite kdaj se medbančni plačilni promet ne bo izvajal in se izognite neprijetnostim pri poslovanju vašega podjetja.

Informativni izračun plače

Dnevi, ko medbančni plačilni promet ne bo deloval zaradi praznikov, je za leto 2019 že napovedan in to bo v dnevih:

  • 1. januarja
  • 19. aprila
  • 22. aprila
  • 1. maja
  • 25. december
  • 26. december

Ker te dni ne bo deloval medbančni plačilni promet, tudi Uprava Republike Slovenije za javna plačila, ne bo izvajala plačilnih storitev.

Pravni nasvet

Medbančni plačilni promet in kaj to pomeni za poravnanje obveznosti do FURS-a

Na FURS-u opozarjajo, da se obveznosti, ki zapadejo na zgoraj omenjene dneve, ne prenašajo na naslednji dan, ampak morajo biti poravnani najkasneje dan prej, da se šteje za pravočasno poravnano obveznost.

V aprilu bodite pozorni tudi pri plačilu prispevkov!

Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

Računovodski servis DATA d.o.o. vam lahko olajša poslovanje in vas podpira pri širitvah poslovanja

Podjetje Data d.o.o. že več kot 28 let nudi podporo podjetnikom z raznovrstnimi računovodskimi storitvami – tako vodenje računovodstva za mikro, mala in srednja podjetja, kot tudi svetovanjem podjetnikom, ki imajo računovodska vprašanja. Pri Data d.o.o. se podjetniki  lahko poslužite davčno svetovanje, kar je posebej koristno v situacijah, ko se srečate z uvozom ali izvozom na tuji trg, širitvijo poslovanja v druge dejavnosti, davčno optimizacijo poslovanja in spremembo ali prenosom lastništva oz. dedovanjem.

Naša pravna služba lahko poskrbi tudi za pravno skladnost poslovanja z veljavno pravno prakso, ureditvijo delovno-pravnih razmerij in zaposlovanja. Tudi glede pomoči pri pripravi ali pregledu partnerskih pogodb, se je dobro poslužiti pravnikov, ki se redno ukvarjajo s strankami, ki delujejo v poslovni sferi mikro, malih in srednjih podjetij.

Potrebujete našo pomoč? Pokličite naše strokovnjake na telefon 01 6001 530 ali jim pišite na data@data.si ter si rezervirajte termin.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja