Go to Top

Masažni salon: pogoji za opravljanje dejavnosti

Vas mika dodaten zaslužek in prijatelji pravijo, da "imate roke" za masiranje? Preverite pogoje za registracijo podjetja – za masažni salon! Poleg tega lahko z dodatnimi dejavnostmi, ki jih lahko brezplačno (do)registrirate tudi kasneje, pridete do dodatnega zaslužka!

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Kakšna ideja je dovolj dobra ideja, da iz nje nastane posel in da mi dejansko prinese zaslužek?

Več informacij

Če želite registrirati podjetje, se boste morali najprej odločiti za želeno obliko. Registrirate lahko s. p. ali d. o. o. Razlike med njima si lahko preberete v S. p. ali d. o. o., pisali pa samo tudi o tem, da se odgovornost teh dveh oblik močno razlikuje!

Tudi, če ste že zaposleni za polni delovni čas, lahko pridete do dodatnega zaslužka s podjetništvom! V tem primeru za vas pride v poštev popoldanski s. p.!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Pogoji za opravljanje dejavnosti: masažni salon

Če želite registrirati dejavnost, ki vam bo omogočala pravnoformalno izvajanje masaž, z izjemo terapevtskih, boste morali registrirati Dejavnosti za nego telesa, ki se v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008) nahaja pod šifro 96.040. Masažni salonSem spadajo dejavnosti za izboljševanje telesnega počutja in za sprostitev, ki jih opravljajo turške kopeli, savne in parne kopeli, solariji, saloni za hujšanje, saloni za masažo (razen fizioterapevtskih) in podobno.

Pri izvajanju osebnih storitev je treba upoštevati Pravilnik o minimalnih sanitarno zdravstvenih pogojih za opravljanje dejavnosti higienske nege in drugih podobnih dejavnosti.

Za opravljanje dejavnosti sicer ne potrebujete nobene licence, diplome ali potrdila. Je pa to vsekakor dodana vrednost in kredibilnost vaši dejavnosti. Na trgu obstaja malo morje tečajev za maserja, verjamemo, da če boste investirali znanje, se vam to s časom tudi obrestovalo!

Prijava na brezplačno izobraževanje

Izpostavljamo nekaj pogojev iz Pravilnika:

  • Dejavnost se mora izvajati na mestih, v prostorih ali objektih. Velikokrat nas sprašujete, če  bi lahko imeli masažo na terenu, ali pa bi opravljali frizerske storitve na terenu in podobno. To ne gre, razen izjemoma se storitev lahko opravlja na terenu, in sicer v primeru, da stranka do vas iz razlogov (npr. huda invalidnost ...) ne more.

Pravijo, da "imate roke" za masiranje? Preverite pogoje za registracijo podjetja oziroma dejavnosti za masažni salon!

Klikni in deli

  • Dejavnost se mora izvajati v skladu z dobro higiensko prakso (ustrezno ravnanje s higienskimi odpadki, redno čiščenje in razkuževanje ...).
  • Zagotavljati morate, da oprema, pribor, sredstva in proizvodi, ki jih uporablja, ustrezajo zahtevam tega pravilnika in drugih predpisov. Oprema mora biti tehnično brezhibna, redno vzdrževana in servisirana v skladu z navodili proizvajalca.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Vsi pogoji pa se nanašajo tudi na opravljanje frizerske in kozmetične dejavnosti. Za prvo boste morali registrirati dejavnost 96.021 Frizerska dejavnost, kamor sodijo umivanje las, striženje, česanje, barvanje, kodranje in ravnanje las ter podobne storitve ter brivske storitve, prirezovanje brade. Za kozmetične dejavnosti pa boste morali registrirati 96.022 Kozmetična in pedikerska dejavnost, kamor sodi manikiranje in ličenje; nega obraza in telesa, depilacije; pedikiranje.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Preberite tudi:

 

Smo v vas prebudili željo po podjetništvu? Registracija želene oblike podjetja, s. p. ali d. o. o., je na VEM točki DATA brezplačna, hitra in enostavna! Pokličite naše podjetniške svetovalce na 01 600 1530 ali jim pišite na data@data.si ter se dogovorite za individualni termin! Pred tem pa vas vabimo tudi na brezplačna izobraževanja, kjer izveste več o prednostih s. p., o vseh razlikah med s. p. in d. o. o., o tem, kako napisati dobro prijavo za nepovratna sredstva ter tem, kako napisati dober poslovni načrt.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja