Go to Top

Ljubljani tretje mesto med najbolj prijaznimi evropskimi mesti!

Ljubljani je to mesto »prisodilo« katalonsko podjetje Mabrian

Ljubljani je znova pripadlo visoko mesto na eni izmed lestvic, ki jih pripravljajo turistične spletne strani. Tokrat je takšen seznam pripravilo katalonsko podjetje Mabrian. Ljubljani je prisodilo tretje mesto med najbolj prijaznimi evropskimi mesti. Kateri dve mesti sta uvrščeni pred našo prestolnico? In katera mesta so končala za Ljubljano?

Ustanovite podjetje na Dati! Pišite na data@data.si!

Ljubljani še eno priznanje

Že v začetku leta je Ljubljani pripadel naziv najboljše počitniške destinacije leta 2022. Takrat je bila Ljubljana izbrana s strani turistične spletne strani European Best Destinations. Tokrat pa so Ljubljani »prisodili« tretje mesto v katalonskem podjetju Mabrian. Šlo je za izbor najbolj prijaznih evropskih mest, kjer so razvrstili 14 evropskih mest glede na dejavnike zadovoljstva po obisku.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite še – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Ljubljani tretje mesto, le za Zagrebom in Atenami

Na oceno so med drugim vplivale cene nastanitev, letalske povezave, varnost ter raznovrstnost dejavnosti, ki jih imajo mesta za ponuditi. Šlo je torej v bistvu za izbor mest, ki turistom nudijo največ za njihov denar. Na vrh lestvice se je uvrstil Zagreb, na drugem mestu pa so Atene. Ljubljani je pripadlo tretje mesto. Zagreb se je na prvo mesto uvrstil kljub temu, da ima med vsemi štirinajstimi mesti najslabše letalske povezave. A je bil nivo zadovoljstva pri ostalih dejavnikih zelo visok.

S.p. ali d.o.o. – kakšne so razlike?

Ljubljani tretje mesto predvsem zaradi slabih letalskih povezav

Raziskava je Zagrebu in Ljubljani »podelila« najvišji poziciji glede zadovoljstva turistov. Tudi pri Ljubljani pa so omenili slabe letalske povezave. Na drugi strani pa so poudarili nizke cene nočitev v Ljubljani v primerjavi z ostalimi evropskimi mesti. Na drugo mesto se je Ljubljana uvrstila tudi v kategoriji raznovrstnosti dejavnosti, ki jih imajo mesta za ponuditi. V tej kategoriji je bil na prvem mestu Dubrovnik.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Ljubljani »v hrbet gledajo« tudi nekatere velike evropske prestolnice

S podjetja Mabrian so še sporočili, da je v zadnjem času povpraševanje turistov po avtentičnih destinacijah z malo gneče vedno večje. Prav zaradi tega so države kot sta Slovenija in Hrvaška med najbolj cenjenimi – zaradi ravnovesja med varnostjo, raznolikostjo dejavnosti in ceno. Poglejmo še celotno lestvico raziskave – kako so je uvrstilo 14 evropskih mest:

  1. Zagreb (Hrvaška)
  2. Atene (Grčija)
  3. Ljubljana (Slovenija)
  4. Rim (Italija)
  5. Dunaj (Avstrija)
  6. Lizbona (Portugalska)
  7. Madrid (Španija)
  8. Milano (Italija)
  9. Dubrovnik (Hrvaška)
  10. Berlin (Nemčija)
  11. Amsterdam (Nizozemska)
  12. Pariz (Francija)
  13. Barcelona (Španija)
  14. London (Velika Britanija)

Večja evropska mesta so na dno lestvice uvrstila predvsem zaradi visokih cen nočitev.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja