Go to Top

Letna poročila 2023 – normiranci, že razmišljate o oddaji?

Letna poročila 2023 za normirance bo potrebno pripraviti in oddati do konca marca 2024.Takrat bodo podjetniki tudi ugotovili, kakšen davek od prihodkov bo potrebno doplačati oz. ali so z akontacijami plačali preveč. Še pred koncem leta pa se je smiselno na okviren rezultat pripraviti!

Želite našo pomoč pri pripravi letnih poročil? Obrnite za na naše izkušene davčne in računovodske svetovalce. Če vas te stvari bremenijo in bi jih predali komu drugemu, vam je na voljo tudi naš računovodski servis. Pokličite nas na 01 600 1530 ali pišite na data@data.si ter sporočite, kje vam lahko pomagamo.

Pretvorite vašo bruto plačo v neto z našim kalkulatorjem!

Katera so letna poročila 2023 normirancev

Davčni obračun za normirance 2023 je tudi edino poročilo, ki ga morajo samostojni podjetniki, ki ugotavljajo davčno osnovo na podlagi normiranih odhodkov, oddati. Letna poročila 2023 je potrebno oddati enkrat letno. Normiranci ne pripravljajo in oddajajo računovodskih izkazov in letnega računovodskega poročila preko AJPES. Ta letna poročila 2023 oddajajo le tisti samostojni podjetniki, ki ugotavljajo davčno osnovo na podlagi dejanskih stroškov oziroma odhodkov. V kolikor davčni obračun za normirance 2023 ni oddan pravočasno, je v Zakonu o davčnem postopku (ZDavP-2) predpisana globa v višini do 800 do 10.000 evrov.

Odprite podjetje na Dati!

davčno svetovanje

Prispevki za s.p. v letu 2023!

Letna poročila 2023 – naučite se jih narediti sami!

V našem podjetju DATA imamo posebno delavnico, kjer se podjetniki naučite letna poročila 2023 pripraviti sami. Naš seminar »Davčni obračun za normirance 2023« je primeren za vsakogar, ki prvič oddaja poročilo. Ker pa vključuje tudi najnovejšo zakonodajo, je namenjen tudi (nekoliko) bolj izkušenim! Podrobnosti in termin seminarja najdete na naši spletni strani pod rubriko “izobraževanja”. Tam se nanj lahko tudi prijavite.

Na obrazcu davčni obračun za normirance 2023 je moč tudi spremeniti način obdavčitve za tekoče leto, torej 2024, v kolikor podjetnik ne izpolnjuje več pogojev za normiranca ali pa se je tako odločil prostovoljno.

Kilometrina 2023

Mesečne obveznosti normirancev

Ne glede na to, da dejansko letna poročila 2023 zajemajo le davčni obračun s prilogami, ima samostojni podjetnik normiranec, mesečne obveznosti s/z:

  • sprotno (pravilnih) računov za prodano blago ali storitve,
  • vodenjem predpisanih evidenc,
  • obračunom in plačilom obveznih prispevkov,
  • plačilom akontacije davka iz dejavnosti (mesečno ali trimesečno),
  • poročanjem o DDV in vodenjem davčnih evidenc, v kolikor je identificiran za namene DDV.

Mesečne obveznosti normirancev podrobneje razlagamo na seminarju »Na kaj moram biti pozoren kot normiranec?« Tudi tega najdete na naši spletni strani.

Dnevnice – koliko znašajo v 2023?

Znotraj našega računovodskega servisa skrbimo za veliko število podjetnikov, tudi normirancev, zato lahko vodenje evidenc in pripravo in oddajo predpisanih poročil zaupate nam. S svojimi več kot 33-letnimi izkušnjami bomo poskrbeli, da bodo vaše knjige urejene in letna poročila 2023 oddana pravočasno. Na Dati poskrbimo tudi za vse, ki bi želeli ustanoviti podjetje. Pri nas je registracija podjetja brezplačna. Vse nadaljnje informacije dobite na telefonu 01 600 1530. Pišete nam lahko tudi na data@data.si.

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja