Go to Top

Kim Kardashian ne bo več smela reklamirati kriptovalut!

Kim Kardashian se je sodno pogodila v primeru propada razvpite kriptovalute

Kim Kardashian se je po poročanju tujih medijev pogodila z organom za regulacijo delnic in vrednostnih papirjev v ZDA glede povezave njenega honorarja za promocijo določene kriptovalute in kasnejšim propadom le-te. Omenjena kriptovaluta naj bi bila del sheme podpihovanja cene, ki je vlagateljem povzročila izgube.

Ustanovite d.o.o. ali s.p. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Kim Kardashian in »EtheriumMax«

»EtheriumMax« (EMAX) je bil kriptožeton, katerega vrednost je izdajatelj podpihoval z nakupom javnih promocij zvezd in poznanih osebnosti, ki je dokaj hitro zatem tudi dramatično izgubil na vrednosti. V svetu kriptovalut je to bolje poznana kot shema podpihovanja in odlaganja in je bila kot taka že večkrat uporabljena tudi pri delnicah oz.  drugih vrednostnih papirjih.

Informativni izračun plače

Kim Kardashian je bila plačana za oglas »napihnjene« kriptovalute na svojem Instagram profilu

Influencerka Kim Kardashian po zadnjih navedbah ni bila investitorka, temveč je le promovirala prodajo kripto-žetona na »Kim Kardashian instagram profilu«. Kim Kardashian je v primeru kriptožetona EtheriumMax tako prejela 250.000 dolarjev nadomestila, za kar se je sedaj morala z organi v ZDA pravno pogoditi. Prav tako je morala plačati globo v vrednosti 1,26 milijonov dolarjev kazni. Poleg tega Kim Kardashian sedaj ne bo smela biti povezana s promoviranjem kriptovalut ali drugih oblik vrednostnih papirjev za naslednja 3 leta.

Kim Kardashian ni bila edina, ki je promovirala ta kriptožeton preko njenega profila na Instagramu. Poleg nje so med obtoženimi bili tudi boksar Floyd Mayweather ml. in košarkar Paul Pierce.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

davčno svetovanje

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj se je spremenilo?

EtheriumMax in Kim Kardashian nista bila povezana z bolje poznano kriptovaluto Etherium

EtheriumMax, ki ga je promovirala Kim Kardashian, ni v nikakršni povezavi z bolj poznano kriptovaluto Etherium. EtheriumMax je navkljub promociji slavnih osebnosti, zaradi načina in vsebine promoviranja in prodaje, padel pod oči regulatorjev tako v ZDA, kot tudi v Združenem Kraljestvu. Ti regulatorji so ob izreku kazni poudarili, da so kriptožetoni visoko tvegane naložbe, ki imajo izredno špekulativno naravo.

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Kim Kardashian tako kaznovana za neprimerno oglaševanje kripto-žetona

Narava oglaševanja kriptovalut ostaja pravno komplicirana in oglaševanje vas lahko izpostavlja večjim pravnim tveganjem. V kolikor imate vprašanja glede primernosti oglaševanja vaših produktov, lahko vstopite v stik z nami za strokovno svetovanje s strani naših pravnih strokovnjakov!

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja