Go to Top

Kdaj odpreti popoldanski s.p. – odgovorite na ključna vprašanja!

Kdaj odpreti popoldanski s.p., je pogosto vprašanje, ki ga svetovalcem podjetja DATA zastavljajo posamezniki, ki razmišljajo o vstopu na podjetniško pot. Soočajo se z različnimi izzivi, kako pa jih je najlažje premagati?

Se zanimate za odprtje popoldanskega s.p.-ja? Ali pa razmišljate o odprtju rednega s.p. ali d.o.o.? Podjetje Data vam lahko priskoči na pomoč. Pišite nam na data@data.si  ali pokličite na 01 600 1530Usmerili vas bomo, kako naprej. Registracija podjetja na Dati je brezplačna!

Brezplačno registrirajte podjetje!

Katere so največje dileme, s katerimi s soočajo potencialni podjetniki?

Dileme podjetnikov se največkrat nanašajo na to, da ne vedo, kako bo njihov izdelek sprejel trg. Nimajo še dovolj strank in kupcev za svoj produkt. Razmišljajo, da bi počasi vstopili na podjetniško pot in začeli s popoldanskim s.p. Zaposleni so v drugem podjetju, želijo pa postopoma svoj dolgoletni hobi pretvoriti v posel in zaslužiti. Če se izkaže, da so uspešni pri opravljanju dopolnilne dejavnosti in da njihov zaslužek raste, se taki podjetniki v nadaljevanju pogosto odločijo za odprtje rednega s.p. ali d.o.o.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

Koliko znašajo prispevki za popoldanski s.p. 2023?

Potrebno je pridobiti informacije – potem dileme, kdaj odpreti popoldanski s.p. ne bo več

Popoldanski s.p. lahko odpre oseba, ki je zaposlena za polni delovni čas v drugem podjetju. Polni delovni čas znaša 40 ur na teden. Če ima posameznik pogodbo o zaposlitvi za krajši delovni čas od polnega, popoldanskega s.p. ne more odpreti. Svetovalci podjetja DATA opažamo, da raste število popoldanskih podjetnikov. Kot razlog, da se previdno podajajo na podjetniško pot je, da želijo na tak način preveriti ali bo trg sprejel njihov izdelek oziroma storitev.

Preverite, kako se odpre redni s.p.!

Kdaj odpreti popoldanski s.p. in kako se ta razlikuje od rednega s.p.?

Ravno tako kot za odprtje rednega s.p., mora posameznik, ki se bo registriral kot popoldanski s.p., na postopek prinesti osebni dokument, svojo davčno številko in če bo naslov podjetja določil na lokaciji katere ni lastnik ali vsaj solastnik, bo potreboval še overjeno izjavo lastnika objekta za poslovni naslov. Mesečno bo popoldanski s.p. plačeval pavšalne prispevke za zavarovanje v višini 85,10 evra mesečno. To pa je tudi edina razlika, če ga primerjamo z rednim s.p. Popoldanski s.p. se od rednega s.p. razlikuje le po višini prispevkov za socialno zavarovanje. Popoldanski s.p. lahko opravlja več dejavnosti, tudi različne dejavnosti in lahko zaposluje delavce.

Vse kar morate vedeti o normiranem s.p.-ju pred registracijo!

Po pomoč pri dilemi kdaj odpreti popoldanski s.p. k svetovalcem DATA

Svetovalci podjetja DATA individualno svetujemo podjetnikom, kdaj odpreti popoldanski s.p.. Največkrat se taki podjetniki odločijo za davčno in računovodsko svetovanje, saj se želijo temeljito informirati o tem na kakšen način naj ugotavljajo dobiček svojega podjetja – po dejanskih stroških ali po normiranih odhodkih.

Če želite izvesti več o tem, kako ustanoviti podjetje, nas za ponudbo svetovanja pokličite 600 1530 ali nam pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja