Go to Top

Katero obliko podjetja lahko tujec (državljan države, ki ni članica EU) registrira v Sloveniji?

Katero obliko podjetja lahko tujec (državljan države, ki ni članica EU) registrira v Sloveniji? Ali morda poznate tujca, državljane države, ki ni članica EU, ki ima poslovno idejo ali že razvit posel v svoji državi in bi rad širil poslovanje v Slovenijo in druge države članice EU, a ne ve, katero obliko podjetja lahko registrira v Sloveniji? Berite dalje!

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Poslovanja od A do Ž vas priučimo na DATI!

Več informacij

Ena od možnosti za tuje podjetnike, ki so se odločili razširiti svoje poslovanje v Slovenijo, je registracija podružnice v Sloveniji. To je lahko rešitev za vse tuje podjetnike, ki zaradi velikega obsega dela ne najdejo časa, da opravijo osebno postopek registracije d. o. o. na točki VEM podjetja DATA.

Prijava na izobraževanje

tujec V podjetju DATA s tem namenom za tuje podjetnike pripravimo vse potrebne dokumente za registracijo podružnice kot tudi podamo predlog za vpis podružnice v sodni register v imenu stranke in na podlagi pooblastila.

V postopku registracije podružnice morate predložiti naslednje dokumente:

  • Sklep matične družbe o registraciji podružnice v Sloveniji
  • Izpis iz sodnega registra matične družbe, ki ne sme biti starejši od treh mesecev
  • Ustanovitveni akt matične družbe
  • Finančno poročilo za zadnje poslovno leto

Prijava na izobraževanje

Vsi dokumenti morajo biti overjeni v skladu z Zakonom o overitvi listin v mednarodnem prometu (ZOLMP) in s sodnim prevodom v slovenski jezik.

Za registracijo podružnice ne potrebujete začetnega kapitala!

Klikni in deli

Za registracijo podružnice ne potrebujete začetnega kapitala!

Za registracijo podružnice ne potrebujete začetnega kapitala. Registracija podružnice je le ena od možnosti za tuje podjetnike, ki poslujejo v Sloveniji, tujci pa lahko registrirajo tudi hčerinsko družbo, to je družbo z omejeno odgovornostjo.

Pravne zagate vam pomagamo razrešiti na DATI. Rezervirajtsi svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Za registracijo družbe z omejeno odgovornostjo v tem primeru potrebujete kapital v višini 7.500 eurov, ki ga koristite za poslovanje družbe( stroški, plače, investicije …).  Za sam postopek registracije boste sicer potrebovali le en dan in v tem istem dnevu lahko po zaključenem postopku registracije na točki VEM podjetja DATA odprete še začasni poslovni račun in položite kapital ter se z našimi davčnimi svetovalci in računovodjami posvetujete o davkih, vaših obveznostih in načinu vodenja knjig.

Prijava na izobraževanje

Postopek registracije d. o. o. na VEM točki DATA je hiter in enostaven.  Za sam postopek registracije mora matično podjetje iz tujine, njihov zastopnik in zastopnik slovenskega podjetja pridobiti slovensko davčno številko. Prav tako morajo v samem postopku registracije predložiti veljavne osebne dokumente, overjeno izjavo lastnika prostora kjer bo poslovni sedež podjetja in seveda kapital v minimalnem znesku 7.500 evrov.

Po prejetju sklepa sodišča o registraciji družbe mora zastopnik podjetja spremeniti začasni račun v poslovni in po tem lahko tudi razpolaga s kapitalom.

Pripravili: Svetlana Lukić in Monika Kern, Data d. o. o.

Preberite tudi:

Za vas smo pripravili naslednja brezplačna izobraževanja, ki vam bodo pomagala pri odločitvi ob vstopu v podjetništvo:

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja