Go to Top

Kako ustanovim podjetje, če želim postati podjetnik?

Kako ustanovim podjetje, če imam dobro podjetniško idejo in me mika podjetništvo? Informacije so ključnega pomena. Pridobite jih vsekakor pri podjetju DATA d.o.o. Na voljo so vam naši podjetniški svetovalci, ki vam odgovorijo na vsa morebitna vprašanja, povezana z odprtjem podjetja. Ko pridobite vse ključne informacije, si rezervirajte termin za brezplačno registracijo podjetja prek telefonske številke 01 600 1530 ali elektronskega naslova data@data.si.

Brezplačno registrirajte podjetje

Kako ustanovim podjetje oziroma kako naj bi se vse to “podjetništvo” začelo?

Kako ustanovim podjetje, nas je spraševal eden izmed udeležencev izobraževanj na DATI. Razmišljal je o tem, da bi postal samostojni podjetnik. Tako bi se ukvarjal z dejavnostjo ali več njimi, ki ga veselijo, sam bi si organiziral in razporejal čas in sodeloval z ljudmi, ki razmišljajo podobno kot razmišlja sam. Priznal je, da nima dovolj informacij o tem, kako se mora organizirati, da bo lahko legalno opravljal dejavnost in izstavljal račune strankam, katerim bo opravljal storitev.

Izračunajte si vašo plačo z Data kalkulatorjem

Predlagali smo mu udeležbo na seminarju z naslovom Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja, kjer bo izvedel informacije glede postopka registracije s.p. in d.o.o. Tam mu razložimo temeljne razlike med njima in na podlagi teh informacij bo dobil odgovor na vprašanje – kako ustanovim podjetje? Če tudi vas zanima tovrstni seminar, si lahko podrobnosti in termine ogledate na naši spletni strani pod rubriko izobraževanja. Za individualno obravnavo pred registracijo podjetja pa se bodoči podjetnik lahko vedno naročite na svetovanje pri svetovalcih podjetja DATA.

Odprite s.p. na enostaven način

Kako ustanovim podjetje? – s.p. in d.o.o. sta dve najbolj pogosti obliki podjetij, ki jih ustanavljajo podjetniki

Postopek registracije s.p. in d.o.o. lahko bodoči podjetniki opravijo na DATA točki ob podpori referenta DATA točke. Ta jih vodi skozi postopek. Na postopku registracije s.p. skupaj pripravita prijavo podatkov za vpis s.p. v register podjetij AJPES, prijavo davčnih podatkov za FURS in prijavo v zavarovanje na ZZZS.

Obrazce podjetnik podpiše in od referenta dobi navodila o postopkih, ki jih opravi po prejemu sklepa o vpisu v poslovni register. Le-tega prejme naslednji dan od dneva, ki ga je na registraciji s.p. postavil za datum vpisa v poslovni register. S sklepom nato odpira TRR račun na banki.

Tudi družbenikom, ki ustanavljajo d.o.o. na DATA točki, pomaga pri postopku referent. Skupaj pripravijo vso dokumentacijo, jo podpišejo in družbeniki se nato odpravijo na banko, kjer odprejo začasni račun, kamor položijo ali nakažejo kapital. Potrdilo o vplačilu kapitala vrnejo na DATA točko, referent odda vlogo in v tednu dni je podjetje vpisano v register podjetij.

Preberite tudi o d.o.o.

Postanite stranka našega računovodskega servisa

Pogosta vprašanja, ki si jih zastavljajo podjetniki, ki se sprašujejo kako ustanovim podjetje?

Svetovalci podjetja DATA največkrat odgovarjajo na vprašanja, ki so povezana s samim postopkom registracije in poslovanjem podjetja: Ali naj ustanovim s.p. ali d.o.o.? Kaj se mi najbolj izplača? Kako uredim izjavo lastnika objekta za poslovni naslov? So kakšni pogoji za opravljanje dejavnosti? Na kakšen način naj vodim poslovne knjige podjetja? Rabim računovodjo ali se bom med davčno zakonodajo moral znajti sam? Računovodstva podjetnikom ni potrebno iskati naokoli, saj v okviru podjetja DATA uspešno deluje računovodski servis za s.p. in za d.o.o.. Računovodje s 30 let delovnih izkušenj in zavarovano odgovornostjo pri sodelovanju s podjetniki, znajo svetovati, izobraževati in usmerjati podjetnike pri poslovanju.

Za več informacij smo vam na voljo preko telefonske številke 01 600 1530 ali elektronskega naslova data@data.si.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja