Go to Top

Kako do financiranja ideje?

Imate super idejo za izdelek, s katerim ste prepričani, da bi vam uspelo prodreti na svetovni trg, vendar pa je vaša denarnica žal pretanka, hkrati pa nikakor ne morate dobiti dovolj velikega kredita za realizacijo projekta? Morda pa obstajajo ljudje, ki so pripravljeni podpreti vaše sanje…

Da, še so dobri ljudje,ki so vam pripravljeni pomagati, le prepričati jih morate, da imate pravo idejo in to kar se da dobro predstaviti. Za dodatno spodbudo naj vam bo podatek, da so različne crowdfounding platforme v letu 2012 zbrale 2,7 milijarde dolarjev in s tem pomagale financirati več kot milijon projektov po celem svetu. Za leto 2013 napovedujejo, da se bo vsota dvignila na 5,1 milijarde dolarjev.

crowd funding

Crowdfounding – množično financiranje

Pred časom smo že pisali o crowdfounding platformah, ki so ljudem po celem svetu omogočile, da so realizirali svoje projekte, denar za realizacijo pa so zbrali v krajšem času, kot so si sploh upali predstavljati. Snovalci filma Veronica Mars so tako preko platforme Kickstarter v pičlih dvanajstih urah zbrali kar dva milijona dolarjev. Tudi slovenskim »inovatorjem« so bili ljudje širom sveta naklonjeni, saj so tudi njim v kratkem času pomagali financirati njihove projekte. V tridesetih dneh sta tako projekta ONDU fotoaparati in MUSGUARD kolesarski blatnik uspela zbrati 109, 391 oziroma 44, 633 dolarjev.

Za vse, ki ste se prepoznali v uvodnem stavku zato danes predstavljamo seznam desetih najboljših crowdfounding platform po oceni Forbsa. Upamo in želimo, da bi bili tudi vam dobri ljudje naklonjeni in vam pomagali na trg lansirati vaš izdelek. Tudi če vam to ne uspe, so tovrstne platforme odličen kraj za prestavitev in reklamiranje vašega izdelka.

1. Kickstarter
2. Indiegogo
3. Crowdfunder
4. RocketHub
5. Crowdrise
6. Somolend
7. appbackr
8. AngelList
9. Invested.in
10. Quirky

Pripravila Alenka Bizilj, DATA

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja