Go to Top

Kadrovanje – kako inovativni so delodajalci?

Kadrovanje v času epidemije COVID-19 je deležno velikih sprememb. Trenutno obdobje, poleg velikih preizkušenj za podjetnike in podjetja prinaša prav tako velike priložnosti za inovacije. Inovacije v kadrovanju so stalnica, a je letošnje leto prineslo obilico novih znanj in možnosti za njihovo vpeljavo v prakso.

Informativni izračun plače

Razmišljate, da bi še pred koncem leta registrirali podjetje? Se sprašujete ali so novoustanovljenim podjetjem na voljo finančne spodbude za zagon in razvoj podjetja? Bi želeli iz prve roke prejeti informacije iz računovodskega in davčnega področja? Vabimo vas, da se nam pridružite na brezplačnem podjetniškem izobraževanju. Dogodek bo potekal 08. 12. 2020, med 8:45 in 13:00, preko programa ZOOM. Prijave že zbiramo!

 

Kadrovanje v času epidemije

Delodajalci, potrebujete pomoč pri urejanju delovno-pravnih razmerij? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Trenutno obdobje nam prinaša neverjetne priložnosti ob množičnem prehodu iz komunikacije v živo na komunikacijo preko spletnih orodij tudi v Sloveniji. Trg dela v globalnem okolju je že dalj časa odprt za kadrovanje (razgovori) preko spleta, zdaj pa je preko domače rabe on-line orodij, na široko odprl vrata tudi v zaposlenim Sloveniji.

 

PRIJAVA IZOBRAŽEVANJE

Kadrovanje z uporabo aplikacij za razgovore

Na trgu dela smo kadroviki pogrešali delovno aktivno populacijo, ki je trdila, da »nima časa« za iskanje nove službe. Za tančico neveščosti uporabe internetnih aplikacij ter neurejenega dostopa do interneta, se je skrival strah pred spremembo. Prepričanje, da se spremembe ne da narediti brez dolgotrajnega procesa obiskov razgovorov, predstavitev je zdaj ovržena. Trenutna aktivna populacija, se je tudi preko pomoči svojim domačim pri šolanju na daljavo, na hitro naučila osnov uporabe spletnih komunikacijskih orodij. Prav tako pa je prišlo do medgeneracijskega prenosa znanj. Nemalokrat namreč kandidati priznajo, da so ozadje pripravili otroci, da je za printer poskrbel mož, itd.

Dovoljenje za delo in bivanje v Sloveniji

Kadrovanje in razgovori preko spleta omogočajo večjo fleksibilnost pri organizaciji razgovorov

Kadroviki, ki opravljamo delo od doma moramo biti pri kadrovanju vse bolj inovativni in fleksibilni. Slednje se nanaša tako na samo časovno organizacijo kakor tudi na vsebinsko izvedbo razgovora. Kadrovanje preko spleta vsekakor omogoča racionalno izrabo časa kadrovika in kandidata. Nenazadnje pa so kandidatu prihranjeni tudi stroški prihoda na razgovor (potni stroški, stroški parkiranja idr.).

Poslovanje inovativnih podjetij

Kadrovanje preko spleta: boste lahko prepoznali reakcije kandidata?

On-line kadrovanje preko lahko za spleta za nevešče uporabnike predstavlja težavo. Tudi tistim, ki so uporabe spletnih orodij vešči lahko povzroči marsikatero težavo. Pogoste so na primer tehnične težave z zvokom in sliko. Šumi v komunikaciji predstavljajo možnost vpogleda v kandidatov način reagiranja v stresni situaciji. V živo namreč vidimo, kako kandidat rešuje nastali problem. Ni potrebe po spraševanju, kako se spopada s stresnimi situacijami. Dobimo dejanski vpogled. Ali se postavi v vlogo žrtve ali v vlogo nekoga, ki rešuje problem samoiniciativno? Ali za nastalo situacijo prevzame krivdo ali krivi tehnologijo, morda celo nas?

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kadrovanje preko spleta omogoča tudi on-line testiranja

Kadrovanje preko spleta pogosto zahteva tudi vzpostavitev on-line testiranj in sistemov preverjanja verodostojnosti kandidatov. Na takšen način bomo lahko znanje in kompetence kandidata preizkusili na enakovreden način. Še več, kandidata lahko spremljamo ves čas opravljanja testa. Na ta način se lahko izognemo kadrovanju kandidatov, ki nimajo ustreznega znanja, a so si svoje mesto pripravljeni zagotoviti s prepisovanjem oz. prodajanjem tujega znanja.

PRIJAVA IZOBRAŽEVANJE

Samorefleksija kadar kadrovanje poteka on-line!

Tudi, ko kadrovanje poteka preko spleta je samorefleksija ključnega pomena. Trenutna situacija je za kadrovske strokovnjake ali zaposlovalce neverjetna priložnost za rast. V on-line razgovoru dejansko na kameri vidimo svojo podobo. Vidimo svoj način reagiranja v določenem trenutku in se posledično sami lahko izboljšamo. Česar namreč ne vemo ali ne vidimo ne moremo spremeniti.

Bi potrebovali podrobnejše informacije o inovacijah, ki jih je spodbudilo on-line kadrovanje? Vabimo vas na brezplačno podjetniško izobraževanje, kjer bomo tovrstno kadrovanje predstavili podrobneje. Prijavite se lahko TUKAJ.

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Delodajalci, se sprašujete na kakšen način urediti delo od doma, da bo slednje skladno z zakonodajo? Morate skleniti novo pogodbo o zaposlitvi?  Pišite našim pravnikom na data@data.si ali pokličite na 01 6001 528 in povprašajte po ponudbi za individualno svetovanje!

Projekt “Poslovanje inovativnih podjetij” sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Logotipi

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja