Go to Top

Inovativnost – kje lahko pridobite sredstva za svoje projekte?

Inovativnost je beseda, ki jo v zadnjem času pogosto slišimo v povezavi z javnimi razpisi in uspehom v podjetniških vodah. Razvoj novih tehnologij, storitev, produktov in poslovnih modelov so zgolj nekateri izmed pogojev za rast podjetij (d.o.o.) ter samostojnih podjetnikov posameznikov  in njihovo preživetje na dolgi rok.

Informativni izračun plače

Mnogo podjetnikov se sprašuje, kakšni so recepti za uspeh v podjetništvu.  Je recept samo eden ali jih je več? Kako narediti svoj posel nekaj posebnega? Verjetno menite, da ste ustvarili edinstveno spletno stran, produkt, logo… – ampak, a ne rečejo tega vsi? Kakšni so torej recepti za uspeh, da dejansko postanete drugačni, boljši, bolj zanimivi kot vaši konkurenti? Kje pridobiti sredstva za zagon in rast svojega podjetja? Veliko informacij lahko (bodoči) podjetniki pridobite na naših brezplačnih webinarjih, nekaj jih bo predstavljeno v tem članku, podrobneje pa bo o tej temi govora na brezplačnem webinarju “Poslovanje inovativnih podjetij”.

 

 

Inovativnost v poslovanju podjetij

Potrebujete pravni nasvet? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Inovativnost je gonilo gospodarskega napredka, ki prinaša koristi potrošnikom, podjetjem in gospodarstvu kot celoti. Razvojna sposobnost in inovativnost sta pomembni kompetenci vsakega uspešnega podjetja. Inovativnost podjetja se izraža v edinstvenih lastnostih produkta, storitve ali poslovnega modela. Razlikovati se od množice je danes eden ključnih predpogojev za poslovno uspešnost, ker se tako jasno ločimo od konkurence.

 

Poslovanje inovativnih podjetij

 

Finančne spodbude za zagon in rast podjetij, ki jih odlikuje stremenje k inovativnosti

V pravni službi DATA d.o.o., računovodskem servisu ter tudi na DATA točki SPOT Registracija pogosto slišimo vprašanje: “Ali so trenutno na voljo kakšna nepovratna sredstva za podjetja in podjetnike?” Na to vprašanje bomo odgovorili na brezplačnem webinarju!

Predstavili bomo poglavitnega nacionalnega razpisnika za razvojna sredstva – to je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in izvajalske inštitucije ter javne razpise. Posebno pozornost pa bomo namenili tudi centraliziranim javnim razpisom in programom.

PRIJAVA NA DOGODEK

Inovativnost je pogoj za pridobite nepovratnih sredstev!

Posebej bomo predstavili spodbude Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), namenjene inovativnim start-up and scale-up podjetjem:

  1. SK75 – Javni razpis za pridobitev konvertibilnega posojila
  2. P2 spodbuda za zagonska podjetja
  3. SI-SK Soinvestiranje

Predstavili bomo tudi javne razpise po posameznih izvajalskih inštitucijah:

  1. Slovenski podjetniški sklad (SPS)
  2. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT)
  3. Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT)
  4. Slovenski okoljski sklad (EKO SKLAD)
  5. SID banka

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kje iskati inspiracijo za inovativnost?

Inovativna podjetja in podjetniki povedo, da inspiracijo za inovativnost iščejo v vsakdanjih težavah. Slednje pa morajo vedno izvirati iz potreb na trgu. Lahko namreč vlagate v razvoj, a če za novi produkt, storitev oziroma proces ne obstaja kupec, boste težko uspeli na trgu. Torej, brez poglobljene analize trga tudi najboljši recepti za uspeh nimajo pravega učinka.

Bi tudi vi želeli, da inovativnost postane gonilo vašega podjetja? Pridružite se nam na brezplačnem webinarju! Prijavite se lahko TUKAJ.

 

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

 

Projekt “Poslovanje inovativnih podjetij” sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Logotipi

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja