Go to Top

Javni potniški prevoz – Slovenci ga ne uporabljamo pogosto!

Javni potniški prevoz – raziskava kaže, da ga redno uporablja desetina gospodinjstev

Javni potniški prevoz – Raziskava energetske učinkovitosti (Reus) je ugotovila, da javni potniški prevoz redno uporablja zgolj desetina slovenskih gospodinjstev.

Informativni izračun plače

Javni potniški prevoz – tudi z njim lahko pridete tudi do Date!

Preden pogledamo, kaj je raziskava ugotovila, bomo na kratko predstavili naše podjetje. Smo podjetje, ki že več kot 30 let obstoječim in bodočim podjetnikom nudimo vsa znanja ter informacije, ki jih potrebujete za ustanovitev podjetja in kasnejše poslovanje. Pripravljamo različna izobraževanja, ki pomagajo (bodočim) podjetnikom. V našem podjetju imamo tudi odlične davčne, pravne in podjetniške svetovalce. Celovito podporo podjetjem pa zaokrožuje naš računovodski servis. V kolikor bi potrebovali katero od naših storitev, nas lahko za več informacij pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Ustanovite svoje podjetje!

Javni potniški prevoz – kaj je pokazala raziskava?

Kot že omenjeno, je raziskava energetske učinkovitosti ugotovila, da javni potniški prevoz redno uporablja le desetina gospodinjstev. Desetina ga uporablja občasno, kar 53 odstotkov pa zelo redko. To pomeni, da 27 odstotkov gospodinjstev javnega potniškega prevoza ne uporablja nikoli.

Udeležite se našega seminarja Kako voditi svoje enostavno knjigovodstvo?!

podjetniško svetovanje

ZASLUŽITE DENAR S SVOJIM HOBIJEM!

Javni potniški prevoz – večja uporaba v večjih mestih

Javni potniški prevoz redno uporabljajo predvsem gospodinjstva v večjih mestih in tudi v obalno-kraški regiji. V Ljubljani ga od enkrat do sedemkrat tedensko uporablja 23 % gospodinjstev, v Mariboru je ta številka 15 % gospodinjstev. Največji delež gospodinjstev, kjer nikoli ne uporabljajo javnega potniškega prometa je manjših naseljih. V naseljih z manj kot 2000 prebivalci javnega potniškega prevoza nikoli ne uporablja 37 % gospodinjstev. V naseljih, ki imajo pa od 2000 do 10000 prebivalcev pa javnega prevoza ne uporablja 36 % gospodinjstev.

PREVERITE IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO PRI NAS!

Vplivala tudi epidemija

Na uporabo javnega potniškega prometa je seveda vplivala tudi epidemija ter ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa. Pri uporabi javnega prevoza so spremembe očitne pri učencih oz. študentih, ki so se med drugim šolali od doma. Zaradi tega so javni prevoz uporabljali le občasno.

Želite registrirati s.p.?

Največ ga uporabljajo na Obali

Največ gospodinjstev redno uporablja javni potniški prevoz v obalno-kraški regiji – 30 odstotkov. V osrednjeslovenski regiji javni prevoz redno uporablja 18 odstotkov gospodinjstev. V splošnem največ gospodinjstev javni prevoz uporablja za opravke in nakupe (38 %), 24 % pa javni prevoz uporablja za pot na delo. Tukaj gre v obeh primerih za prevoz znotraj ali zunaj kraja bivanja. Preberite tudi – od začetka decembra lahko kupite e-vinjete!

Želim se prijaviti na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja