Go to Top

Javna najemna služba že sprejema ponudbe za oddajo stanovanj!

Javna najemna služba – v Sloveniji primanjkuje 9000 stanovanj

Javna najemna služba ima željo, da vsaj nekoliko ublaži manko stanovanj v Sloveniji. Veste, kako javna najemna služba deluje? Mimogrede, podjetje Data že več kot 30 let pomaga bodočim podjetnikom pri ustanovitvi podjetij. Če imate tudi v načrtu, da greste na svoje, lahko pri nas odprete s.p. ali pa ustanovite d.o.o.! Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki 01/600-1530 ter na elektronskem naslovu data@data.si.

Informativni izračun plače

Javna najemna služba – že dobivajo prve ponudbe

Že v začetku leta smo pisali o tem, da se je vzpostavila javna najemna služba. Trenutno dobivajo prve ponudbe za oddajo stanovanj, želijo pa si informacije o storitvi razširiti med ljudi. Razpis za najemodajalce, ki se želijo vključiti v javno najemno službo je odprt od konca januarja. Končal pa se bo s koncem leta. Kaj pa javna najemna služba ponuja? V javni najemni službi prevzamejo upravljanje stanovanja in iskanje najemnika. Prav tako z najemnikom vodijo komunikacijo. Kaj si zagotovi najemodajalec, če odda stanovanje preko javne najemne službe? Redno plačano najemnino na mesečni ravni in zagotovilo o poravnanih ostalih stroških. Prav tako pa ob koncu vsaj triletne oddaje, nepremičnino dobi vrnjeno v stanju, kot jo je oddal.

Popoldanski s.p. je lahko dodaten zaslužek ob redni zaposlitvi!

podjetniško svetovanje

Rezervirajte termin za registracijo podjetja pri nas!

Kje lahko oddate ponudbo?

Najemodajalci lahko oddajo ponudbo elektronsko prek spletnega portala. Lahko pa se pošlje tudi po navadni pošti. Do spletnega portala javne najemne službe lahko dostopate na tej povezavi. Javna najemna služba poudarja, da je že precej interesa pri oddaji stanovanj, kjer živijo starejši, ki bi radi odšli v oskrbovano stanovanje ali v dom za starejše. Lastniki v vlogi opredelijo tudi datum, od kdaj želijo, da se njihova nepremičnina oddaja. Minimalna oddaja je lahko tri leta.

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Kaj so prednosti javne najemne službe?

Poleg zgoraj naštetega je ena izmed prednosti ta, da javna najemna služba poskrbi tudi za manjša vzdrževalna dela. Pod to na primer spada pleskanje, manjša sanacija kopalnice, zamenjava vrat ali oken ipd. Takšna dela nato kompenzirajo z najemnino v času trajanje najemne pogodbe. Najemnine stanovanj, ki se bodo oddajale preko javne najemne službe, bi naj bile za okrog 30 odstotkov nižje od tržnih najemnin. Pri tem je potrebno še poudariti, da gre celotna najemnina lastniku, javna najemna služba pa deluje kot brezplačen posrednik. Pri oddaji stanovanj ni omejitev. Lahko jih oddaja zasebni ponudnik, večji investitorji, upravljalci lokalnih oz. državnih nepremičnin ipd.

Postanite stranka našega računovodskega servisa Data!

Razpis za najemnike predvidoma konec meseca

Ko bodo imeli najeme že dogovorjene, bo objavljen še razpis za najemnike. To bi naj bilo predvidoma konec februarja. Na razpis se bo lahko prijavil vsak s stalnim bivališčem v Sloveniji. Po zakonodaji bi naj imeli prednost mladi, mlade družine ter tisti, ki do sedaj niso imeli uspeha na razpisih za neprofitna stanovanja.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja