Go to Top

Oddaja stanovanj v najem prek republiškega sklada z januarjem!

Oddaja stanovanj v najem skladu, ki bo ta stanovanja oddajal naprej, se pričenja v 2022

Oddaja stanovanj v najem republiškemu stanovanjskem skladu, ki zatem uredi vse potrebno v zvezi z oddajo vašega stanovanja – tudi najde najemnike, je sprememba, ki jo po zagotovilih sklada, pozdravljajo mnogi. Zakonodaja, ki to omogoča, pa vsebuje tudi določila za prednostne kategorije prosilcev za najem in formulo za izračun najemnine oz. subvencioniranja najemnine.

Informativni izračun plače

Oddaja stanovanj v najem – je oddajanje nepremičnine državi najvarnejše?

Poleg preprostejše ureditve birokratskih zahtev, se oddaja stanovanj v najem republiškemu skladu odlikuje prav po dejstvu, da bo zagotovljeno prejemanje najemnine ne glede na zasedenost stanovanja in kritja (sodnih) stroškov morebitnih izterjav. V takšnih primerih so kriti tudi obratovalni stroški oddanih stanovanj. Mimogrede – se odločate za ustanovitev podjetja? Storite to na naši Data točki! Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si za več informacij!

PREVERITE IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO PRI NAS!

Prva oddaja stanovanj v najem bo predvidoma v maju 2022

Od objave razpisa do prvih vselitev, bo sicer minilo še nekaj časa. Razlog za to je, da navkljub navzočemu interesu iz obeh strani – tako zainteresiranih najemojemalcev, kot tudi tistih, ki jih zanima oddaja stanovanj v najem, seveda sam birokratski postopek. Stanovanjski sklad mora pregledati vloge lastnikov stanovanj, preveriti stanovanja, oceniti ustreznost stanovanj, skleniti z lastniki pogodbe ter pregledati in selekcionirati vloge najemnikov. Četudi oddaja stanovanj v najem republiškem skladu ne bo stekla čez noč, bodo tudi tisti s praznimi stanovanji lahko kajpak kmalu lahko aktivirali svojo nepremičnino.

Želite registrirati s.p.?

podjetniško svetovanje

Informativni izračun za normirance

Lastnikom bo javno ponujena oddaja stanovanj v najem prek sklada v januarju, februarja sledi objava za bodoče najemnike

Razpis za najem stanovanj bo stanovanjski sklad objavil predvidoma sredi oz. proti koncu januarja. Javno objavljena oddaja stanovanj v najem pa bo za najemnike na vpogled že predvidoma februarja. Prve vselitve bi naj bile mogoče v maju 2022. V prvem letu bi naj sklad najel in ponudil v najem do 200 stanovanj.

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Oddaja stanovanj v najem sledi trendom povpraševanju po stanovanjih

Takšen način oddaje stanovanj v najem, bo zagotovo največ zanimanja požel prav v osrednjeslovenski regiji. Tu je poleg izjemno velikega povpraševanja po najemu stanovanj, ogromno povpraševanje po nakupu stanovanj. Izredno povpraševanje in izjemno omejena ponudba stanovanj, je situacijo pripeljala tudi do enormno visokih cen teh nepremičnin. Nizke obrestne mere posojil pa so aktivirale marsikaterega posameznika.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja