Go to Top

Januarska brezposelnost se je nekoliko povečala!

Januarska brezposelnost – razlog iztek pogodb za določen čas

Januarska brezposelnost – s koncem januarja je bilo registriranih 67.834 brezposelnih. To je 2,8 odstotka več kot lanskega decembra. A hkrati tudi slabih 26 odstotkov manj kot lanskega januarja. Zakaj ne bi brezposelnosti rešili z ustanovitvijo lastnega podjetja?! Na naši Data točki lahko registrirate s.p. in ustanovite d.o.o.! Če potrebujete dodatne informacije in pomoč, smo vam na voljo na 01/600-1530 ter na [email protected].

Informativni izračun plače

Januarska brezposelnost – manj na novo prijavljenih kot lani

Na novo se je januarja na zavod za zaposlovanje prijavilo 8653 brezposelnih. To je 45,3 odstotka več kot decembra 2021, a tudi slabih 18 odstotkov manj kot januarja lansko leto. Je pa povečanje na mesečni ravni pričakovano, saj se ob koncu leta običajno izteče večje število pogodb za določen čas. Se pa v naslednjih mesecih pričakuje več zaposlovanja.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Bi želeli zaslužiti z vašo idejo oz. hobijem?

Januarska brezposelnost – ostali razlogi

Kot že omenjeno se je največ brezposelnih na zavod prijavilo za zaradi izteka pogodb o zaposlitvi za določen čas. Takšnih je bilo 5292. Presežnih delavcev je bilo 1348. Iskalcev redne prve zaposlitve je bilo 400, brezposelnih zaradi stečajev pa 123.

Udeležite se brezplačnega skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

Januarska brezposelnost – zaposlilo se je 4581 oseb

Iz evidence se je letos januarja odjavilo 6788 ljudi. Od tega se jih je zaposlilo 4581. Največ je bilo delavcev za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, tajnikov, prodajalcev, čistilcev, strežnikov in gospodinjskih pomočnikov v uradih, hotelih in drugih ustanovah. Prav tako se je zaposlilo veliko komercialnih zastopnikov za prodajo, vzgojiteljev in pomočnikov vzgojiteljev predšolskih otrok, skladiščnikov in uradnikov za nabavo in prodajo, delavcev za preprosta dela pri nizkih gradnjah, kuhinjskih pomočnikov, natakarjev, poslovnih sekretarjev ter voznikov osebnih vozil, taksijev in lahkih dostavnih vozil.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Januarska brezposelnost visoka, a ponudba delovnih mest narašča!

V januarju so delodajalci zavodu januarja sporočili nekaj več kot 15.500 prostih delovnih mest. Največ jih je bilo za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih (1186) in za preprosta dela pri visokih gradnjah (1071). Veliko je bilo prostih delovnih mest tudi za čistilce, strežnike ter gospodinjske pomočnike v uradih, hotelih in drugih ustanovah (570). Delodajalci so iskali tudi veliko voznikov težkih tovornjakov in vlačilcev ter delavcev za preprosta dela pri nizkih gradnjah. Precej povpraševanja je bilo tudi po zidarjih, strokovnih sodelavcih za zdravstveno nego, skladiščnikih in uradnikih za nabavo in prodajo, natakarjih ter policistih.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja