Go to Top

Izplačilo mesečnega temeljnega dohodka – še zadnjič!

Izplačilo mesečnega temeljnega dohodka upravičencem bo FURS še zadnjič izplačal danes. Izplačilo mesečnega temeljnega dohodka bodo tako danes prejeli samozaposleni in kmetje, ki v času epidemije niso mogli opravljati svoje dejavnosti oziroma so jo opravljali v zmanjšanem obsegu.

NOVO: BREZPLAČNI WEBINARJI

Kaj pa sedaj, ko je epidemija preklicana? Kakšne ukrepe lahko sprejmejo podjetja, ki zaposlujejo, samozaposleni idr.? Za čas po preklicu epidemije je bil sprejet tretji protikoronski paket, ki gospodarstvu prinaša določene ugodnosti, med drugim subvencioniranje skrajšanega delovnega časa in nadomestilo za čakanje na delo, likvidnostna posojila… Če potrebujete podrobnejše informacije glede ukrepov vas vabimo, da se prijavite na naš brezplačni webinar. V kolikor pa bi potrebovali likvidnostno posojilo pa nam pišite na data@data.si.

Informativni izračun plače

Izplačilo mesečnega temeljnega dohodka: 1750 EUR za celotno obdobje

Tisti upravičenci, ki so uveljavljali pravico do temeljnega dohodka v celotnem obdobju bodo prejeli izplačilo mesečnega temeljnega dohodka v skupni višini 1750 EUR. Za marec so upravičenci prejeli izplačilo mesečnega temeljnega dohodka v višini 350 evrov, za april in maj pa po 700 evrov. V tem istem obdobju je bilo mogoče uveljavljati tudi oprostitev plačila socialnih prispevkov.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kdo bo danes prejel izplačilo mesečnega temeljnega dohodka?

Danes bodo izplačilo prejeli upravičenci, ki so izjavo, s katero je bilo še vedno mogoče uveljavljati pomoč tako za marec kot tudi za april in maj oz. za dva ali tri od omenjenih mesecev skupaj, vložili med 1. in 31. majem.

ZNESEK REGRESA 2020

Komu je bilo izvršeno izplačilo mesečnega temeljnega dohodka?

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Tretjega koronskega paketa? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Prvo izplačilo mesečnega temeljnega dohodka je bilo izvršeno ožjemu krogu upravičencev – zgolj tistim, ki so v zavarovanja vključeni za polni zavarovalni čas. Drugi protikoronski paket je krog upravičencev razširil. Novela interventnega zakona, ki je bila sprejeta konec meseca aprila je namreč kot upravičence določila tudi samozaposlene, kmete, družbenike in verske uslužbence, ki v zavarovanje niso vključeni za polni zavarovalni čas. Ti upravičenci so mesečni temeljni dohodek prejeli v sorazmernem delu glede na delež vključitve v zavarovanje.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Koliko izplačil je bilo že izvršenih?

Prvo izplačilo mesečnega temeljnega dohodka je bilo izvršeno tik pred 1.5.2020, in sicer v skupni vrednoti 11,2 mio EUR. Sledilo je drugo izplačilo v skupni višini 27,5 mio EUR. Zadnje izplačilo pa je bilo izvršeno 22.5.2020 4753 upravičencem. Ti so prejeli izplačilo mesečnega temeljnega dohodka v skupni višini 2,2 milijona EUR.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja