Go to Top

Izpis delovne dobe lahko naročite tudi preko spleta!

Izpis delovne dobe

Izpis delovne dobe izda Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ). Smatra se kot verodostojen dokument pri izkazovanju dosežene delovne dobe. Delodajalci izpis običajno  zahtevajo od zaposlenih že ob sami zaposlitvi. Dosežena delovna doba, ki izhaja iz tega izpisa je namreč podlaga za izračun dodatka na delovno dobo. Izpis delovne dobe je lahko tudi podlaga za priznanje pravice do dodatnih dni dopusta. Kje torej lahko pridobite izpis delovne dobe?

Informativni izračun plače

Izpis delovne dobe – na katerikoli enoti ZPIZ-a ali preko elektronskega sistema

Ima vaše podjetje urejene pravilnike in obvezne akte? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Izpis delovne dobe lahko pridobite na katerikoli enoti ZPIZ-a osebno. Če sami ne morete osebno prevzeti izpisa lahko pisno pooblastite tudi drugo osebo.

Preberite tudi: Dodatek za delovno dobo

Še posebej v času veljave protikoronskih ukrepov pa se priporoča, da izpis delovne dobe naročite elektronsko. To lahko storite tako, da vložite vlogo preko sistema Moj eZPIZ. Za oddajo boste potrebovali kvalificirano digitalno potrdilo. ZPIZ vam bo izpis delovne dobe posredoval v fizični obliki po pošti, na željeni naslov.

Izpis lahko naročite tudi tako, da na e-naslov informacije@zpiz.si pošljete izpolnjeno vlogo za izpis obdobij zavarovanja v RS. Tudi v tem primeru boste izpis prejeli po pošti.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kateri podatki so razvidni iz izpisa delovne dobe?

Iz izpisa izhaja dejanska delovna doba, na podlagi pokojninske dobe. Podatek o pokojninski dobi ni nujno enak podatku o delovni dobi. V kolikor niste v delovnem razmerju, vam delovna doba ne teče, lahko pa vam teče pokojninska, torej tudi v primeru, ko ste brezposelni.

Delovna ali pokojninska doba?

Izpis obdobij zavarovanj oziroma delovne dobe lahko zaprosijo tudi dijaki in študenti na podlagi opravljanja začasnega oziroma občasnega dela. Saj zanje že od 1. februarja 2015 velja, da se tudi za njih plačujejo prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje in se jim prizna pokojninska doba.

ZNESEK REGRESA 2020

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja