Go to Top

Izjava za temeljni dohodek na voljo le še do nedelje!

Izjava za temeljni dohodek na voljo le še do nedelje! - Data d.o.o.

Izjava za temeljni dohodek samozaposlenih, kmetov, družbenikov in verskih uslužbencev je na voljo za oddajo le še 31. maja. To storite tudi v kolikor želite oprostitev majskih, aprilskih in dela marčevskih prispevkov. Do 31. maja morate oddati  vlogo tisti, ki zaprošate za začasno denarno nadomestilo plače na podlagi sprememb interventnega zakona!

NOVO: BREZPLAČNI WEBINARJI

Razmišljate, da bi ustanovili lastno podjetje in zaslužili s svojim hobijem? Na DATA d.o.o. organiziramo brezplačne webinarje, kjer boste našim svetovalcem lahko zastavili marsikatero vprašanje! Vljudno vabljeni!

Informativni izračun plače

Kaj vključuje izjava za temeljni dohodek in oprostitev plačila prispevkov?

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

 

Izjava za temeljni dohodek navaja, da upravičenec zaradi epidemije ne more opravljati dejavnosti ali jo opravlja v bistveno zmanjšanem obsegu. Znesek mesečnega temeljnega prihodka bo za upravičence za marec 2020 znašal 350 evrov, za april in maj pa po 700 evrov.

SUBVENCIONIRANJE KRAJŠEGA DELOVNEGA ČASA

Če bo izjava za temeljni dohodek oddana v roku, kdaj potem nakazilo?

Če bo izjava za temeljni dohodek oddana pred tem rokom, bo zadnja tranša nakazila mesečnega temeljnega dohodka še 10. junija 2020.

Začasno denarno nadomestilo  za brezposelne pod določenimi pogoji!

Začasno denarno nadomestilo se prizna v mesečnem znesku 513,64 evrov (bruto) od prvega dne brezposelnosti do 31. maja 2020. Do začasnega denarnega nadomestila so upravičeni tudi tuji državljani iz držav, ki niso članice EU, Evropskega gospodarskega prostora ali Švicarske konfederacije. A le če izpolnjujejo vse zakonske pogoje.

ZNESEK REGRESA 2020

Tako do 31. maja lahko uveljavljajo začasno denarno nadomestilo plače:

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja